avatar

Шофьорски неволи

Не бе, никого не съм сгазил, но съм си набелязал някои хора... тъй де, мнооооого време мина докато стана шофьор. То още не съм станал де - то такива неща само с достатъчно практика се става, ама поне вече на хартия и на още някаква пластмасова карта съм си "шофорче" ;)

Ама докато я взема...
Ето и историята:


Нали по едно време всички се тюхкаха колко скъпи щели да станат курсовете след нова година. /Да - правилно се досещате, сагата започва в още преди-европейска България/

И аз като типично говедо барабар със стадото взех че се записах на такъв курс. Отидох на 25 октомври 2006 в една школа на пазара на Красно Село и си написах името в списъка. Школата яка, сериозни били, втори по големина в София, щял съм много бързо да се кача в кола, до 2 седмици, а на всички останали места ми казваха да забравя за шофиране преди началото на декември.

Мина известно време, въртях малко, или повечко телефони и дойде момента да се кача. "Мааааалко" със закъснение, но на 23 декември се качих за пръв път на шофьорското место.

След 2 месеца чакане си викам - "ей сега ги омазах тия хора по улиците, и за няма и време си взимам книжката". Отивам аз за втори път при "тренера" - аз така му викам на инструктора. Това след нова година, защото липсвах по празниците. И той знаете ли какво ме пита? - Абе пич, ти подаде ли си молбичка за теоретичен изпит? . Аз седя насреща и му се пуля.

Каква молбичка? - викам аз. А той като ме хвана и ме повлече:
- Идвай с мен при секретарката.

С влизането при нея започна с тирадата - "Амааааа, п**ко заспала, каква ти е работата на теб, що не им казваш на хората какво трябва да направят". Тук искам да отбележа, че това със звездичките не беше само едно, ама много го поддържах в тоя момент тренера, само защото съм притеснителен ;) не почнах и аз.

Попълних си молбичката и викам дали не трябва и някоя друга молбичка да попълня, а? Имало, ама не можело преди да си взема листовките.

А с тренера се разбрахме да разредим вече часовете по кормуване, за да не забравя да карам като дойде време за баш изпита. И макар да се бях качил 2 пъти на колата се съгласих, защото той тренера знае.

И така, дойде време и за листовките. На 8-ми февруари, като отличник си ги взех от раз. Попълних и другата молбичка - за изпита по кормувана.

Тук следва един период дето си караме със тренера спокойно и учим как най-добре се газят хора. Общо взето приятно изкарано време, по един-два пъти на седмица.

Накрая дойде и ДЕНЯТ. Ще ме изпитват - на 14 април :)
И тук скука - пак от раз го взех. Яко Кармагедон - тоя изпитващия се стресна да не го убия докато карам и сигурно затова ми даде по-бързо изпита ;)

И после пак при тая секретарка. И то само за да ми каже, че вече мога да отида на курс по първа помощ - БЧК. И си викам на акъла - абе момееее, аз толкова време чаках, поне това можеше да ми кажеш да си го изкарам предварително. Да ви е*а и организацията аз на вашата огромна фирма.

Ама се поуспокоих. Чакал съм толкова много да напиша за това в БГЛОГа, ще почакам и още малко докато си взема книжката.

Взех си я - как няма да си я взема. Чудна, чисто нова книжка и талон - неопетнен и непродупчен с общо 39 контролни точки, издадени на 09.05.2007.

Та хора, ако не схванахте поуката - внимавайте коя фирма избирате за да не карате и вие курс цели 7 месеца. Внимавайте и да не попаднете на тази в която бях аз, че има доста офиси в София.


Инак на тренера - евала му правя. Готин тип. Нищо че първият път като го видях си помислих че "тоя идиот как може да ми дойде още отнало пиян". Ама не беше. Не беше и луд, като си мислех малко по-късно. Нищо му нямаше психически на човека - просто отруден, прекалено натоварен човек, на който му липсва малко почивка. Той работеше от 7:30 до 21:00 - всеки ден!

Просто човека беше образ. И имам да го черпя. Защото ако не беше той - все още щях да чакам някой да ми каже за молбичките. А и нямаше да е толкова интересно.

А тренера се казваше Иван Филин - ако се хванете при него на курс (стига да се е преместил в друга фирма), предупредени сте - особен тип е, обаче обяснява много добре. И е пич - затова караше едно очукано BMW, ама Баварец-а викаше той е за пичове, а тая другата Шкода Фабия дето я карах е за п**ки.