avatar

ХАЛАндия

Минаха тридесет години от оня ден, в който Бялата Змеица и Змей-Горянин решиха да живеят в една пещера и да плащат и псуват една и съща сметка за вода и телефон. Ток не им трябваше, защото имаха огън в излишък.
Бяха си почти същите, като едно време,  е почти…
Змей- Горянин беше качил някое и друго килце върху атлетичната си фигура и сега летеше като понатежал майски бръмбар. А жена му –Бялата Змеица беше на другият полюс. Когато летеше срещу насрещен вятър, отстрани изглеждаше като някакъв странен хеликоптер,който стои на  едно място.
 Малката им  Хала, която вече не е толкова малка успя да  обиколи всички страни в Змейландия, а даже и да отскочи до и до някой и друг континент. След успешно взетата бакалавърска степен, тя реши да се установи в ХАЛАндия   за да учи „Икономика на ХАЛИте”
В университета попадна на сродни души, е не чак толкова сродни,защото когато решиха да живеят в една пещера,понякога се случваше да се посдърпат. Тогава  в пещерата хвърчеше такъв огън и жупел,че се налагаше  да я обзавеждат два- три пъти в годината наново.
 След като всеки от тях си намери отделна пещера, нещата по улегнаха  и започнаха  да излизат на чаша вино в близките бистра, за да си поговорят.
ХАЛАндия  беше една от най- населените и добри страни за живеене на хора и змейове в Змейландия. Забързаните клиенти на бистрата, не забелязваха че тримата са много  по – различни от тях.
За  Халата на Змей- Горянин знаете вече доста, За другите две и аз не знам много. Само това, че ХАЛАмар е  първият Змей-вегетарианец , а дали се храни само със златни ябълки  или и с други растения покрити с благородни метали- не знам.
ЛАМЪрия е от най –северните части на Змейландия и май е първата руса и синеока Хала.

Засега толкова,когато науча нещо по- вече, вие първи ще разберете