avatar

Студ, БАИТ, грип, печка и домашен уют :)

Навън е зверски студ. Само -3 градуса, но ми се струва ужасно студено. И днес като ходих на БАИТ експо сутринта умирах от студ и треперих на спирката от ледения вятър. Което ме подсети, че трябва да си купя топли обувки, че в момента нямам подходящи.
От четвъртък, когато приключих новия брой на списанието и съм болен. Кихам, кашлям, температури - не е работа. Пия чайове, мед, ям лимони, но още няма подобрение. Явно преди това не ме е хващал грипа, защото бях под напрежение да завърша броя. Като съм го завършил съм се поотпуснал леко и хоп - настинка, грип, сополи.
Купих на котарака две торби храна за котки и една 6 килограмова торба с пясък. Онзи ден бях чудесна гледка - в едната ръка торбите с храната му, в другата тази с тоалетната му. И леко приведен в посока торбата с пясък. И вървейки така се сетих, че не съм си купил нищо за мен - нито нещо за вечеря, нито нещо друго, което е необходимо. Е, казах си - и котарака е човек, няма сега да излизам повторно че да пазарувам и за мен :)
Та сега тези дни, в които пазя къщата забелязах, че от скука човек повече похапва. То това хубаво, организма трябва да се храни, особено когато е болен, ама котачко да не види - всеки път като реша, че трябва да хапна нещичко (а аз по мъничко хапвам, апетита ми не е особено висок) и решава, че трябва да яде и той. Какъв дондурест стана само за 3 дена, като ходи задникът му се подрусва някак неправилно :) Заглади и косъма. Стана и някак по-игрив, а след игрите вземе, че се чучне върху хладилника в кухнята като някой сфинкс и само наблюдава кой минава и какво прави с един такъв пренебрежителен поглед, сякаш това е последното, което би гледал в този момент, зает от своите супер-важни котешки мисли, които ние хората хич не ги разбираме и идея си нямаме колко са важни :)
Та пиша това по темата за студа. Студ, болести, премръзнали крайници, но и уют, домашен. Пък и дори да се разболее човек, винаги може да намери нещо добро и в това - ето, останах малко повече в къщи и станах свидетел на тези хубави нещица, които в забързания делник някак си убягват от погледа.
Печката, която е на принципа на духалото не е спирала да работи. Вече имам две, първата, която бях отписал, че ще работи вече работи на 100%. Проблемът и беше, че като поработи малко и се самоизключва, явно терморегулатора и беше задръстен с прах и можеше да отчита правилно температурата. Какво направих за да поправя ли? След като механичното отваряне веднъж не помогна проблема да се реши, вчера взех че я...изпрах. Бам в леген с гореща вода, и после сушене под топлата струя въздух на втората печка тип духалце :) След като се уверих че е напълно суха и не е останала и капчица влага някъде я включих в мрежата. Не каза БУМ :)
Та такива ми ти работи днес :)
Днес на БАИТ беше малко скучно, като се изключи това, че се видях с нашата уважаема блогерка Taralezh (Еми), която ви праща много целувки на всичките и обеща, че на коледното парти ще дойде 100% :)
На експото единственото по-интересно нещо беше представлението, което правеше БТК с тяхната ADSL промоция. Момчета и момичета от някакъв музикален театър подскачаха като строени като взвод по коридорите и викаха Бе-те-ка! И по някое време като вземат че легнат по коридора, станат и почнат да играят на пържоли с минувачите и като бият викат - Аааа, АДИЕСЕЛ! :)
Ето ги :)