avatar

Помогни на учител

На мен баба ми беше учителка, приятелю. Тя ме отгледа и тя ме възпита, та познавам добре учителската душа – блага, щедра, любяща.


Моите учители до един бяха Учители. Още тогава приказваха, че домът на истината бил тук - в мен, в доброто, в теб(!). Те всички бяха, и сигурно още са, добри хора!


Кажи ми, познаваш ли учителски син, който да е днес престъпник. Кажи! А искаш ли да чуеш ли мен? – Аз не познавам! И това вече стига, за да им свалям шапка на всичките - на ВСИЧКИ учители! Повтарям се*, но нищо: ако някой от тях не е съвсем “в ред”, то не е от добро. То е от някаква липса, от нечия тирания, простотия; от нечия меча услуга.


Учителите днес са в стачка, за този месец пари няма да вземат (ако можем да кажем, че 300 лева са още “пари”!) и ще отслабнат. Не дотолкова, че да се откажат от борбата, не. Но сити и на топло е друго. Затова аз те моля, прати им пари, дай им въглища, нафта, чувал картофи. Помогни им да издържат! Тяхната битка е наша битка. Тя е битка за бъдещето на нашите деца!


50 лева са 25 евро. Тук, на запад, са пица и бира за двама.


50 лева е хлябът на учителското семейство за месец!


50 лева от мен и 50 от теб, дадени за достойнството на нашите учители, са вложение в бъдещето. В онова светлото и ведрото, което с теб дирим вече ... (колко време стана?) далеч от дома.


50 лева за мен и за тебе са една хубава вечер, за учителя днес означават живот! И не се прави, че не ти пука. Не е вярно!


Занеси им пари, кажи на свой близък, ... измисли нещо!


За себе си аз съм измислил и правя ... списък – до днес (11 октомври) тук са 134 училища, 5.482-ма горди човека, които ми казват “Помогни!” и “Благодарим, че си с нас!”. Ако щеш ми вярвай, приятелю, аз плача ... А те ... пеят! (чуй ги тук)


 

Ако имаш сърце, помогни на учител !


Ако не знаеш как, ако се двоумиш или срамуваш, пиши ми и виж това Помогни на учител”.

 

Твой Павел

 
________________________________

*"Искам" в www.probujdane.com