avatar

На риба на Панчарево

Вчера бяхме на риболов на езерото Панчарево. Точно в началото на Кокаляне има отбивка към рибарника, където можеш да изкараш цял ден в гледане на плувката и да ловиш риба. Поне така си мислехме.

След като на 24-ти май за 10 минути хванахме една баракуда, сега дойде ред на голямото разочарование.

За незнаещите ще поясня - на мястото можеш да си вземеш въдица под наем, като платиш 5 лв. Допълнително се плаща вход, който също е 5 лв. За 1.30 може да си вземеш и кутийка бели и кутийка торни червеи.
Безплатно можеш да си вземеш кепче и кофа. Ако хванеш нещо си длъжен да го поставиш в кофата. После на изхода се мери улова и ако искаш да го задържиш плащаш. Шаранът беше по 6 лв килото, като най-скъпото беше по 8 лв на килограм.
Хубаво, но нямахме никакъв късмет.
Отихоме в 10 часа сутринта в събота. Беше слънчев ден, топло и приятно. Явно заради това рибата се беше скрила и я нямаше никаква. Никой около нас не ловеше. Да, имаше малки изключения, но те бяха едни малки рибета, които някои пускаха обратно, въпреки, че е забранено.

За цял ден смених поне 100 пъти вида стръв - царевица, торен червей, бял червей, комбинирано - царевица + бял, царевица + торен, шведска маса в комбинация от трите.

И нищо. Вече почнах да се съмнявам, че въобще в този гьол има риба. Съмнението ми си остана дори след като си тръгнахме от там с едно изнервено дете на ръце, изхарчени поне 20 лв за напитки и картофки за детето, доста нерви около детето, което постоянно правеше бели...

Къде да отида за да хвана със сигурност риба, която след това да приготвя на барбекю? Днес ходехме пак на Кладница и по Магистрала Люлин в дясно видях едно езерце, точно до Мало Бучино. Ще му дам шанс тия дни. Само дано да има и въдици под наем, тъй като все още съм рибар с 2 дни опит :)