avatar

НСБОП и домашните пирати

С интерес следя новините свързани с акцията на НСБОП в София и страната срещу домашните потребители на интернет. Не мога да се стърпя да не изкажа своето лично, човешко мнение по темата. Интересно ми е защо именно НСБОП се занимава с това? Борба с организирана престъпност? Организираната престъпност не се ли води мафиотска такава? Откъде накъде точно НСБОП ще тарашат домовете на потребителите, голяма част от които са деца?
Не е ли организираната престъпност тази, която се избива по улиците и е въпрос на време покрай нея да пострадат и невинни хора? Защо тогава НСБОП се занимава с домашни потребители, като ги заварва по чехли в къщи да гледат филми? Няма ли си точно тази структура по-важни дейности за вършене? Има си други органи на полицията, които могат да се занимават с това, без да е налице необходимост от обиск. Ако искат могат да съберат достатъчно доказателства за едно лице, без да му ходят на гости като на мафиот.
Но не, в България трябва да се тарашат домовете и да се сплашват хората. СТРАХ. ПАНИКА! (цитат: "17 000 са застрашени!") Около мен що народ се сащисаха, майки, бащи, които изведнъж се сетиха че синовете и дъщерите им точат разни филми в къщи. Психоза... Тази психоза я разбирам, отдалечава се вниманието на хората от болезнените въпроси в страната ни. Съсредоточава се върху нещо, което всички да усетят болезнено. Това не значи обаче, че я оправдавам. Показни акции не са ни нужни.
Вместо това се отклонява вниманието на хората от много други престъпления. Например, вие знаете ли за безумната обществена поръчка за държавна администрация, в която е вписано черно на бяло, че компютрите трябва да се сертифицирани за още недовършената операционна система Microsoft Vista ( MS Vista ready Logo) и в която ясно са посочени и хората, които трябва да я спечелят?