avatar

Коя музика ви депресира?

Реших да ви питам това във връзка с написаните "Въпроси на произвола на съдбата" от Govnyo, където се споменава, че джазът бил депресиращ.

Аз съм твърдо убедена, че ДЖАЗЪТ НЕ Е ДЕПРЕСИРАЩ! Той е музика от душата за душата. Да го слушаш винаги е прекрасно изживяване. Остава в теб едно много приятно усещане, комфорт и тиха наслада.

Вчера така ми писна от тези заверки и цялото това смятане и чертане, а после и висенето по кабинети, че вместо да работя върху поредния курсов проект, просто се облегнах на стола и дълго слушах Miles Davis. Спомних си за Х.Хесе и любовта му към музиката. Спомних как първата ми голяма любов свиреше на пиано.. Спомних си за реката. За едни слънчеви залези. За една моя необикновена приятелка и най-вече си спомних за мен. Не мога да го обясня... Но е точно като в "игра на стъклени перли" от Хесе.. Музиката те води по един коридор на собствената ти душевност и ти летиш покрай себе си, в себе си, над това и над всичко и единственото, което усещаш е как една вълна те облива и те грабва и не можеш да сториш друго, освен да й се отдадеш...
Не, джазът не е депресиращ. Много повече ме депресират песни с текстове от рода на 'искам го, стискам го' и т.н. музика направена изцяло с комерсиална цел от можещи и неможещи да пеят изпълнители с професионално обработени със съответния софтуер гласове...

ПС. Съжалявам, че това е препис на собствения ми коментар към вече споменатия постинг, но исках да обсъдим в отделна тема въпроса за депресиращата музика и има ли такава.

Е, какво мислите?