avatar

Космическа станция 3D - IMAX

Тази сутрин бях поканен от Мтел да присъствам на журналистическа премиера на филма "Космическа станция 3D" на IMAX.
За първи път стъпвам в 3D киносалон и останах много, много очарован. Когато почна филма, в който се разказва за строежа на космическата станция в орбита около Земята както и за живота на екипажа, аз бях като гръмнат. Изведнъж пред мен имаше две ръце, които мога да се закълна, че бяха там, където биха били, ако бях вдигнал своите. Толкова реалистично беше всичко!
Усещането да си вътре в действието бе незабравимо. Разходих се из космическата станция, излизах извън кораба, гледах Земята отгоре. Беше невероятно като усещане!
Спомням си, че по едно време космонавтите хапват и една от тях, чаровна астронавтка подхвърли мандаринка към мен (към камерата). Мандарината се удари в очилата ми и отскочи, докато космонавтката гледаше с красива усмивка :) Беше вълшебно, усещането невероятно!
После излитането на една ракета - действието бе заснето от камера, разположена в страни, близо до стартовата площадка. По време на излитането се разхвърчаха отломки и една счупи очилата ми с трясък. Всъщност, счупи камерата, която снимаше, но цялото кино имаше усещането, че тази отломка беше строшила очилата му.
Много ми хареса стереокиното!
Да не говорим, че аз съм голям почитател на научно-популярните филми на IMAX. Този за космоса ме накара да направя пътешествие, за което не вярвах, че мога да извърша през този си живот! :)