avatar

Кметски избори

Наближават кметски избори.
Най-случайно го разбрах, четейки си някакъв пловдивски вестник. Първото, което ме впечетли, беше, че един от учителите ми в гимназията - г-н Христев, който е един от малкото повлияли по някакъв начин на развитието ми, е шеф на Атака в Пловдив. Гледах, четох, препрочитах и ме побиха тръпки. Въобще не звучеше в интервюто като онзи мил човек, който ми е преподавал история и философия, беше по-скоро все едно е минал курс при Волен. Та в това интервю ме светнаха, че идват кметски избори.
Замислих се.
Как ме виждате като една пловдивска кметица? Щото аз много добре се виждам. Интелигентна съм, млада съм, амбициозна съм, имам желание за работа. Добър лидер и мениджър съм (или поне така си мисля, единственото, което съм ръководила е един форум...). Хубава съм - това е важно, като гледам Чомаков, все едно от конкурс за красота е взет. И не на последно място - имам един официален панталон и 3 ризи. Сигурно ще проимам и повече дрехи до есента, когато дойдат изборите, но идеята беше, че имам официални дрехи, с които да посрещам официални гости. Освен това говоря 4 езика, на които да си общувам с официалните гости. Такаааа, единственият минус, който биха могли да изтъкнат медиите , е , че все още не съм си завършила висшето образование. Обаче то както я карам, може да не съм го завършила и за следващите кметски избори, така че защо това да е причина да се отказвам...Друг минус на кметската работа,който аз си намирам, е, че хептен ще трябва да отложим бебето и от май месец 2009 да се прехвърлим в далечната 2012 примерно. Което ме втриса от ужас, но пък от друга страна, не може да съм кмет година и половина и после да си зарежа града, да хукна да раждам и да съм в майчинство. А пък да кърмя и сменям памперси на общински съвет също не върви.Така че ще го отложим за след мандата. Но пък ще направя хубави детски градини и площадки...

Това горното, разбира се,  е в рамките на шегата. Мисълта ми е, че много сериозно  трябва да се замислим през есента какви хора ще управляват градовете ни, как ще ги развиват. И да не гласуваме по цвят, а да гласуваме за качества.

П.С. И все пак колко подписа трябва да събера, за да имам право да се кандидатирам на избори за кмет? Макар че едва ли имам шанс пред достолепния Чомаков. :)