avatar

Как да заговорим жена на улицата?

Сигурен съм, че няма нормален мъж, на който да не му се е случвало. Вървиш си по улицата и изведнъж виждаш срещу себе си най-красивото създание на света. Решаваш, че тя е твоята мечта и за една секунда си представяш целия ви съвместен живот, чак до момента, в който умирате и бръшляни поникнат от гробовете ви за да се увият заедно. Добре де, трябва да престана със средновековните легенди, но схващате идеята. Проблемът е, че за тази секунда мечтата ви вече е на сто метра зад вас. Продължавате, мислейки колко е несправедлив животът и през следващата седмица въздишате и пъшкате. Всъщност истината е, че не животът е несправедлив, а вие си търсите оправдания. С външния си вид, финансовото си състояние и други подобни оправдавате факта, че сте шубе.

Никоя жена не се събужда с мисълта "Дано днес да не срещна някой мъж, който да ме хареса." Напротив -- всяка жена иска да бъде харесвана. Вие бихте ли се разсърдили, ако някоя ви спре за да ви попита как се казвате, пък дори и да не е по-хубавата сестра на мис Вселена?

Така, след като свършите да си мърморите "Глупости...", ето какви са грешките, които са ви проваляли до момента. Първата и основна -- мислите какво да кажете. Недейте. Лафове от рода на "Баща ти е откраднал звездите и ги е сложил в очите ти" са глупави и жалки. Това, което всъщност казвате с подобна фраза е "Аз съм толкова задръстен, че не мога да водя човешки разговор". Едно просто "Здравей" е много по-добро. Жените оценяват много по-високо смелостта да ги заговориш, отколкото "остроумието" на фразата. Самият факт показва, че сте уверен в себе си (без да сте нахален) и на секундата ви поставя на съвсем различно ниво от останалите.

Не използвайте "невинни" въпроси от рода на "Колко е часа?" или "Не се ли познаваме?". Жените имат много по-развит "социален радар" от мъжете. В момента, в който си отворите устата, на нея й е ясно какво искате. Не унижавайте себе си и нея като се преструвате на светец. Освен това не почвайте с думите "Извинете" или "Ъ-ъ-ъ...". Ключът е да покажете, че сте уверен в себе си. В крайна сметка няма за какво да се извинявате. Колкото и странно да ви звучи, вашата красавица също се притеснява дали изглежда добре. Как иначе ще обясните времето, което е прекарала в гримиране и правене на прическа?

След като уточнихме какво да не правите, ето какво дава добър резултат. Разбира се, много по-лесно е в заведение, в автобуса -- изобщо на място, където целта ви седи на едно място и скучае, -- отколкото на улицата в движение. Измислете въпрос, който да е интересен и нестандартен. Например:

"С един приятел спорим и ни трябва женско мнение. Кое предпочиташ в една връзка? Истинска любов или страхотен секс?"

Задайте въпроса, показвайки, че наистина ви интересува, а не с похотлива усмивка, намигане и лига, стичаща се от ъгъла на устата ви. Този подход е известен като "opinion opener" и е най-лесният. Постарайте се да измислите свои въпроси, защото в противен случай ще получите съкрушителен отговор от рода на "Днес за трети път ме питат". Специално горният въпрос е използван многократно във филми (сещам се за "От местопрестъплението -- Маями", публикации по Интернет и т.н.

Ако не сте абсолютен малоумник, вече сте започнал нормален и забавен разговор, който може да продължи с часове. Освен това, ако подберете въпроса правилно, имате повод да насочите разговора в желаната посока -- секс, връзки или 20 лева назаем.

И един последен съвет: не питайте жената за името и не се представяйте. Правейки едно от двете й напомняте, че сте непознат. Дръжте се все едно сте приятели от детинство, които дълги години не са се виждали. Ако тя ви попита за името -- значи проявява интерес. Не отговаряйте пръв. На въпроса "Как се казваш?" отговорете "Първо ти кажи".