avatar

Идилия или идиотизъм...

Колкото и да ми се искаше да се въздържа, просто не мога. Както знаете днес ББ и президента Първанов са се джафкали. По принцип, не бих имала нищо против историята, но по телевизията чух нещо, което просто нямаше как да пропусна.

"Изградено е взаимно доверие и директна връзка между мен и премиера на Русия Владимир Путин, заявява Бойко Борисов.
И завършва: "Всичко това събужда човешка завист, която за мен е разбираема".

" линк

Добре, това може ли да бъде изказване на премиер на държава?

Знам, че някои хора тук харесват г-н Борисов, аз все още няма да коментирам управлението му, защото е твърде рано да се каже какво ще направи, пък и засега всичко е много лъскаво и обещаващо.

Но такива изказвания просто няма как да не ме възмутят. Някак просто не мога да разбера как може срещата между двама министър-председатели да доведе до взаимно доверие и директна връзка. Те ще работят заедно или ще се женят? Проекти за милиарди, от които зависи не просто България, но специално за Южен Поток и Европа, са замразени, а първата официална среща между хората, които ще решават какво ще стане с тях води до романтика?! Това е пълна глупост. Нямам нищо против чувството за хумор на г-н Борисов, но в случая имам чувството, че ни се подиграва.

Не съм прочела още всичко написано от Първанов, ще го прегледам, но отговорът на ББ е просто смешен. Така могат да си говорят докато пият ракия. Но ако ще ни губят времето, предпочитам да е с факти, а не с глупости.

А и големите енергийни проекти, които щастливо замразиха, и заради което Русия и Турция се заобичаха необичайно бързо, затова са големи, защото изискват сериозна работа, за да се получи максимума за страната. Аз все още не виждам сериозна работа, която да кипи около тях. Не виждам и сериозно отношение към тях. Ако ББ реши, че те не са изгодни за България, това е негово право и задължение, но трябва да го подкрепи с факти как точно те ще навредят на България и каква по-добра алтернатива той може да предложи. Пък с Путин дали ще се обичат или мразят, мисля, че на всички ни е напълно все едно.