avatar

Заимов ще подкрепи БСП?Амааа, оф...

Гледам си новините в Гугъл и на какво попадам:


"Надяваме се подкрепата на Мартин Заимов да се трансформира в гласове и за кандидата ни за кмет - Бриго Аспарухов." Това каза водачът на листата за общински съветници на БСП Георги Кадиев, коментирайки твърдението на кандидата на СДС и ДСБ за кмет на София Мартин Заимов, че ако не отиде на втори тур ще търси начин да подкрепи Георги Кадиев, тъй като той бил истински представител на левите в София.

"Единствената реална подкрепа, която може да направи е да подкрепи нашия кандидат за кмет, ако той отиде на втори тур за изборите, тъй като втори тур за общинските съветници няма", коментира още Кадиев, предава агенция Фокус.

По отношение на коментара на Бойко Борисов, че с изказването си Заимов е показал, че БСП играе на изборите с двама кандидати Кадиев каза: "Това, че БСП играе с двама кандидати е абсурдно. БСП има само един кандидат, има само една листа и нашият стремеж е на тези избори да се представим максимално добре и да няма никакво разцепление в левите гласове".

Водачът на листата добави, че председателят на Градския съвет на социалистите Румен Овчаров достатъчно ясно е заявил, че БСП не може да подкрепи Мартин Заимов на втори тур, а още по-малко Бойко Борисов.

Статията

Моят коментар:
Значи, Заимов твърди, че много уважава Кадиев, който също ама много го уважава. Румен Овчаров твърди, че няма да подкрепят Заимов, а Бойко смята, че БСП играели с двама кандидати-Бриго и Кадиев или Бриго и Заимов? И освен това какво значи това като единия е за съветник, а другия за кмет? Значи може би има предвид Заимов?

Това е като някаква сложна логическа игра, в която единственото което може да разреши пъзела е вечната жажда за власт на всички участници.

Честно казано не го разбирам това, десните винаги са били толкова ама толкова върло против БСП, а сега техният кандидат се уважава с кандидата на враговете. В това няма нищо лошо, може дори да е знак, че управляващите за започнали да порастват, но според мен по-скоро е знак, че се въртят някакви много специални игрички.

Или може би не толкова специални, в крайна сметка всеки се стреми да си осигури гласове. Странното е обаче, когато БСП и СДС се съюзяват срещу ГЕРБ. Демек старите кучета обявяват примири, за да прецакат новото старо куче, което се опитва да им отмъкне кокала. Ееех...Съвсем като в сапунка, само дето не правят секс..