avatar

Живей така, сякаш този ден е последният ти!

Поредната трагична новина е факт! :-(

Димитър Екимов (Дими) от "Сленг" загинал при мотоциклетна катастрофа!

Не го познавах лично. Веднъж съм го виждала на живо по време на визитация в родилното отделение.  Освен, че се изяваваше като добър мизукант, работеше като гинеколог в столично АГ отделение.  Твърде млад (38г.) си отиде, като причината за смъртта му ме навява на житейската перспектива за усещането за безсмъртие.  Може би повечето от нас живеем с мисълта, че дълго ще бъдем на тази земя.  Дай Боже дълъг живот всекиму!  Но, тук има едно НО, което лично за мен е като червена лампичка винаги, когато забравям, че животът ни е подарен да го живеем достойно (според субективната ни преценка), без да бъдем господари на съществуването си!

Живей така, сякаш този ден е последният ти !... перефразирам казаното от някой друг.  На мен ми харесва да го правя. И смисъл има, защото така избягвям всеки дребен, нищожен спор, конфликт, недоволство поставени ми на пътя, за да проверят качеството на живота ми.  Смисълът е в израстването ни, в доближаването към величието повече, отколкото до посредствеността.

Мога да съчувствам на Ива (съпругата на Дими).  Болезнената й рана ще тлее цял живот. Може би... всъщност само мога да предполагам. 

Сълзите на Дара (дъщеричката йм) ще се стичат по нежните й детски бузки, в търсене на отговора: "Защо татко го няма вече?".  И нито очакването за връщането на нейния татко, нито поглеждането към вратата, нито видео филмите, нито албума със снимките, нито търсенето на силните бащини ръце да я издигнат високо нагоре, ще успокоят наскърбеното й сърчице !

От този момент животът им няма да е същият!  Съдба...

Бог да им дава утеха и сила!