avatar

Докъде стигнахме...

Знам, че коментирам малко късно, но ми беше нужно да осмисля всичко. Става въпрос за колегата журналист Васил Иванов и бомбата, която гръмна пред неговата врата и унищожи жилището му, тези на съседите и автомобилите паркирани пред блока. За щастие, случката се размина с жертви.
Докъде стигна България, щом се случват такива неща? Срещу журналисти! Момчето Васил Иванов е много надарен журналист, с удоволствие гледам неговите репортажи и разследвания. Храбър!
Неговата храброст обаче явно не се харесва на някои кръгове, окупирали държавата ни. И най-дебелокожо, демонстрирайки сила сложиха половин килограм тротил пред вратата му. Без да ги е еня, че заедно с него биха могли да загинат и други хора.
Демонстрация на сила. Ние сме силните! Обществото, държавата е наша! Нямате глас, дори и привидно да го имате! Това се опитват да ни внушат.
Преди известно време с учудване вървяхме с Яничка по Попа и на трамвайната спирка един младеж с много скъп автомобил надуваше сирената, защото някаква кола стои на червено пред него и той не може да тръгне. А колата си чакаше сфетофара просто. От кабинката изкочи полицай и застана пред колата. Почна да му се кара на шофьора. Онзи дори не отпусна клаксона, а почна да го сплашва и ругае - тръгна с колата срещу него и полицая за малко да легне на капака. Онзи продължаваше да го псува от колата...
Въпрос - пукаше ли му на онзи за полицая? А за законите и реда в държавата?
И аз като журналист съм изяждал заплахи. Случвало се е като коментирам Free сървърите и тяхната политика да "изям" някой мейл със съдържание "Трай бе куче! Че да не ти затворим устата!". Не спрях да пиша, а Яничка беше във страх два месеца след това.
Та, има ли държавност в България? Или държавата е мафията?
И ще се промени ли това?
Съгласни ли сте с теорията, че мафията не желае Европейския съюз и затова демонстративно убива и гърми точно в най-важните моменти?