avatar

Вашите файлове на училищния компютър? Може и без USB memory stick...

Като учители, ние често трябва да създадем материали у дома и след това да ги ползваме в училище. Един от лесните начини е да си записваме файловете с тестове и презентации на USB memory stick. Понякога обаче се налага да промените нещо в даден файл в последния момент вкъщи и нямате време да го прехвърляте и записвате на друго устройство. Или сте подготвили файла, но сте забравили да си го запишете на флашката. Ами ако в училище не позволяват ползването на странични устройства заради опасността от вирус в системата? Има и друго решение, което се оказва доста полезно, особено ако си забравяте често флашката както й казваме.



След като се регистрирате в Dropbox ще забравите за подобен вид проблеми. Това е безплатна услуга, която ви дава 2GB онлайн място за съхранение (което може да се увеличи срещу заплащане), което означава, че можете да направите файловете вкъщи, да ги запишете във вашата Dropbox папка и след това имате достъп до тях в училище (и обратното). Има уеб интерфейс, който ви позволява да качвате / изтегляне / преименувате файловете. С инсталирането на програмата, вие ползвате папка, която можете да споделите с програмата на училищния компютър и по този начин всички файлове между двете папки на двата компютъра са напълно синхронизирани. С две думи след като натиснете SAVE на съответния документ, той е готов да се ползва навсякъде където имате интернет достъп или е инсталирана програмата.

Така че, когато си подготвяте материалите за другия ден или седмица, просто копирайте всичко, което може да ви потрябва в Dropbox папката и те ще са там когато отидете в училище. Файлове и папки се синхронизират автоматично и винаги ще намерите последната версия на даден файл. Ако искате да споделите файлове с ваши колеги или ученици просто правите една публична папка и пращата покана до тези, които искате да имат достъп до нея.

Ако сте се убедили в полезността на програмката, влезте тук и пробвайте.

www.dropbox.com