avatar

България - страната на МС Уиндоус.

Да. Тук не се толерира ползването на други ОС. Всеки потребител, който не си е закупил МС Уин се сблъсква с какви ли не проблеми от всякакъв род, например българската администрация или голям брой от българските интернет сайтове и др.
И докато в България се въвежда насила употребата на МС продуктите, за което плащаме всички, искаме или не, ето какво става в други държави, значително по- добре икономически от нас:
"Френската жандармерия съобщи, че изоставя продуктите на Microsoft и ще подмени софтуера на всичките си машини с продукти с отворен код. Първите ходове за подобна промяна бяха направени още през 2005 година когато жандармерията се отказа от офис пакета на Microsoft, а по-късно и от браузъра. С прехода към Linux-базирани операционни системи агенцията ще стане една от най-големите администрации в света предпочели използването на свободен софтуер, което несъмнено ще е доста сериозен удар за Microsoft.

В момента всички машини работят с Windows XP, а избраната нова операционна система е Ubuntu Linux, като тя ще бъде качена първоначално на 5000-8000 машини. След това до 2014 агенцията ще преинсталира по около 12 000-15 000 машини годишно, като това ще спести около €7 милиона всяка година."
http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=29300
От години Линукс се използва в администрацията, университети, училища и др. в много страни, Австралия, Япония, Китай, Германия, Франция и т.н.
Запитайте се защо у нас това не е така?!