avatar

форум БГ Мама- настоящи против бъдещи майки

С какво очудване открих, че в БГ МАМА,настоящите майки са против бъдещите  майки.

Изведнъж на пръв поглед милите и нежни мами,които приканяха наивните и глупави мами настоящи и бъдещи да ги подкрепят за една добра кауза да си удължат майчинството се наостриха срещу новите бъдещи мами.И Защо стана така ?

Защото настоящите мами получиха каквото искаха от правителството-удължи им се майчинството на една година за сметка на другите, които те сега злобно наричат "прекараните".бъдещите бременни майчета ,които неоочаквано за тях новия закон не се оказа и в тяхна полза,а точно обратното.

Та настоящите  мами ,по-точно тези които агитираха останалите си извоюваха своето и дето се вика едно ,че вече получили от стария закон облагите ,а сега и по новия получиха облагите удължаване на майчинството ,обаче забележете като цяло тяхното майчинство не отговоря на нито единия закон ,нито на другия.

Сега ще питате защо ?

Ами просто е: защото единия закон изисква осигуряване 6м. стаж ,базата се изчислява пак на толкова ,т.е.6м.  ,а получаваш 9 м. платено майчинство в/у осигуряваната база.

Новия закон изисква осигуряване 12 м. стаж,базата се изчислява на 12м. и тогава получаваш -12 м.платено майчинство. И така тези майчета хоп получиха 12 м. вече майчинство,обаче базата за изчислание е върху само 6 м.сътветно стаж и изчисления.

Така те удобно попаднаха  в така нареченото „заварено” положение специално отредено място  в закона  за тях  ,което   можеше да бъде за тези които наистина имаха нужда от него.,за тези настоящи бременни майчета , които спроред ред други закони трябва да бъдат закриляни и да се ползват с внимание предвид състоянието, което се намират.

И така майчетата ,по-точно тези които агитираха остналите се наостриха срещу другите бъдещи майчета ,охулиха ги едно хубаво, Бременните бъдещи майчета викаха в този форум ,че не е правилно,не е ама  на кого му пука.,че едните и другите са се осигурявали според един и същи закон.

Който взел взел,врата се затворила в закона  им викат ,като че ли от тях зависи кога врата се отваря и кога се затваря.

 Справедливо било да се иска 12 м. стаж,справедливо, ама това вече не се отнася за тях.

.Можело да се гледа дете и без пари.Държавата  не била длъжна да дава пари ,ами като не е длъжна  защо и за какво им беше  това удължаване на майчинството на тези майчета,нямало било ясли,имало демографски срив, имало криза

То за новите майчета не важи този демографски срив ,няма криза за тях ,те първо трябва да работят ,че чак това да отглеждат дете ,въобще няма да се учудя, ако се увеличат абортите в България през следващите години.

Като се замисля наистина ги прекараха бремените майчета ,защото тези които няма да имат стаж от 12 м. Няма да получат майчинство ,а даже и социална помощ може и да не получат ,тъй като тя се дава ,ако четиричленно семейство има под 350лв. месечен  доход.

А  за  бременните майчета пак „справедливо”бяха уредени ,така наречените  „заварени „случаи,от закона,справедливо ама друг път. Само, защото са си взели първия болничен лист преди 31.12.2008,”справедливо” се изисква 6 м.стаж и справедливо ще получат 12 м. майчинство ,а за другите бременни майчета след тази дата „справедливо” се изисква 12м. стаж и такава  база от 12 м. на изчисления .И каква е разликата и едните бременни и другите са ,и едните и другите са забременели при едни и същи обстоятелства.

Така качеството им на живот нямало да се влоши,Е как да няма като в момента едните бремени жени извезнъж са поставени в абсурдна ситуация,която им поднесе новия закон.Нито могат да продължават да работят ,нито е възможно да върнат назад времето и да решават могат ли или не могат да гледат дете при това положение.

Нямаше да се влоши  ако някой се беше сетил и за тях ,а на фона на икономическа криза държава ги изостави.

  Ей това е българската справедлива държава - на едните взема и дава,а  на другите взема без да дава .

Винаги щяло да има недоволни ,не винаги ,винаги може всички да са доволни.

Закона трябвало да има начална точка.Трябва ,обаче се забрави една важна подробност, че трябва да се осигурява равенство пред закона.  Къде е в случая това равенство ?

До известна степен се получавало неравнопоставеност между тях, не до известна, а в пълния смисъл на думата същетвува неравнопоставенност между тях.

А да ,да отбележа ,че той самия закон не осигурява равенството,пак важна подробност.

На въпроса как ще избегнете това ?Отгорор все още няма.

Ей на това му се вика българска работа.

За какво са ни  тогава разните там конвенции ,директиви и декларации .

Били сме вече в Европа ,европейски граждани,европейци ама друг път,

Нашата „справедлива” държава се оказа за едните майка ,за другите мащеха.

Така бременните охулени,подиграни и изоставени от всички майчета създадоха петиция ,с коята искат да бъде чут гласа им и злото да бъде поправено.

http://www.bgpetition.com/410-dni-i-ravnopostavenost-na-bremennite-maiki/index.html