avatar

Да дарим любов!

Напоследък хората се обединяват покрай всякакви неща. Акциза на ракията, таксиметровите шофьори, НАТУРА 2000 и много други. Няма лошо, но всичко, което обединява тези хора е свързано с думата "протест". А това уморява.
Спомням си, как от BgLOG направихме една благотворителна акция за децата в детската градина, как се опитахме да направим и куклен театър. Идеята да се направи нещо хубаво за дечицата отлежава отдавна, през декември месец се опитах да организирам нещо, но не достигна времето. Ще ми се обаче, да не се откажем от добрата инициатива и да направим така, че да зарадваме деца сираци и да им дари любов. Да се обединим около една добра инициатива, която да е различна от "протест".
Тези деца лятото са забравени. Около Коледа се изсипват стотици благожелатели, които в рамките на няколко дена ги засипват с подаръци, но лятото, те са забравени.
Идеята ми е да се обединим всички блогерски общности. Не само от BgLOG, но и всеки блогер, където и да се намира, на която и система да блогва, да направим един хепънинг. Организирал съм на този етап танцувалната общност да помогне (тя беше организирана и по Коледа, но поради липсата на време не се получи). С тяхна помощ ще намерим заведение, което да побере децата, а инструктори, които имат опит в организирането на танцувални забави ще изнесат част от програмата. Всеки друг блогер може да се включи с това, което може да направи. Ако някой може да пее, може да изпее песен, ако някой е DJ, може да организира караоке (на терена ще има и караоке), ако някой е учил за мим, може да изпълни пантомима. Друг, ако има организационни качества, може да помогне с това. Трети може да уреди балон (почти е уредено:) и така нататък :) Всеки пък може да помогне с популяризирането на идеята, като сложи линк в своя блог, изготви банерче и каквото има възможност и може да направи. Вярвам, че много сайтове ще прегърнат идеята!
Спонсори на това събитие ще се намерят. Вече има някои идеи, могат да се включат много технологични фирми, които да дарят пари за транспорта на децата, за напитки, обяд, организация. Че дори и подаръци, надявам се.

Децата имат нужда от любов. Вярвам, че блогерската общност (цялата българска блогосфера), както и танцувалната общност можем да се организираме и да дадем пример за това, че всяка една онлайн общност (форумджии, хора събрани около някой сайт, хора от IRC канал и други) могат също да имат активна позиция и да направят нещо свое, вместо просто да пуснат един SMS и да вярват, че са изпълнили своя дълг.
Детския хепънинг ще се състои в средата на месец Август. Имаме предостатъчно време този път да организираме всичко и да стане нещо чудесно!
Очаквам идеи от вас какво друго можем да направим. Вече няколко човека от блогосферата приеха топло идеята и обещаха да и дадат публичност, за да се обединят максимален брой блогери около нея.
"5 неща, които не знаете за мен" обединява много хора, но тази инициатива не топли почти никой. Надявам се, че тази инициатива ще намери повече поддръжници, готови да направят нещо активно и да дарят топъл спомен. Всяко нещо води до друго, един весел и приятен ден за дечицата може да даде отражение в положителна посока за целия им живот. Баща ми е бил сирак и знам много добре, колко много му е липсвала любов като малък и как липсата на такава се е отразила на живота му до сега.

Сайтове и блогове подкрепящи идеята (ще се допълва постоянно):
http://salsafans.com
http://bgsalsa.info
http://Salsabor.org
http://cybercrackerbg.blogspot.com
www.alfredostyle.com
http://blog.bg (искрено съм щастлив от тяхната подкрепа!:)