avatar

Бодрата смяна пише (из teenproblem.net)

Една от любимите ми сутрешни задявки в днешно време е вместо да си гледам науките и да изучавам ratione loci в юриспруденцията на съда в Страсбург, примерно, (горе-долу толкова интересно колкото звучи е) да отварям произволно интернет-сборище на лумпените и да се наслаждавам на тоновете простотия, които същите архивират като свои мнения. Същото ми лекува дълбоките комплекси като ме кара да се чувствам интелигентен  начетен и в същото време представлява оригинален източник на истории, които да разказвам на по-късен етап в кръчмата - същият трик е още по-ефективен тук, където с порядките на българския лумпен не са привикнали.

Любима сутрешна дестинация ми е teenproblem.net, още известен като "сайта със смешките". Няма даже да отварям дума за придобили легендарен статут в Интернет пространството теми из същия сайт, като например онази в която младеж който, примерно, на 13 не може да отделя сперма, се вълнува дали ако си прахосмуче оная работа няма да стане работата; или хилядите, в които разни млади перверзници споделят оригинални техники за мастурбация. Колкото и да са интересни тия въпроси, на мен ми е по-интересно да наблюдавам бодрата смяна лумпенпролетариат, който, веднъж снабден с интернет, започва да демонстрира мнение по наболели обществени въпроси и да споделя терзания, малко по-дълбоки от вагиналната пенетрация и съпътстващите я младежки смущения.

Първата ми тема за днес беше е "Струва ли си да замина?", в която младата авторка се интересува от мнението на своите съратници дали си струва да експериментира с образование в чужбина. Отговорите са предимно неаргументирани и поради тая причина - безинтересни, но съвсем непретенциозната ThunderGoddess все пак отбелязва, че в България имало 30 процента висшисти, което очевидно показвало, че нашето висше образование е много хубаво и няма смисъл да се заминава навън. Това, мисля си, е малко като да кажеш, че понеже повечето хора боледуват от шарка на даден етап от живота си е много хубаво да боледуваш от упоменатата болест. _donna_ пък засяга любимата ми тема за образованието в Англия и предупреждава задалата въпроса: "иди в Англия да видиш на 20 години какъв полуидиот ще си...". Като човек наближаващ тая възраст ми минава през акъла, че може би чак толкова тъп не съм, но така и не се пристрашавам да се регистрирам в упоменатия сайт и да споделя наблюдението си, понеже страхът ми от аргументативната мощ на другата страна е твърде голям и предпочитам да плюя на друг сайт.

Родният ми град се представлява на тийнпроблематичния фронт от
KPuBA_4yTyPA, който е озаглавил днешната си монография със заглавието "КЪДЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НЕНУРМАЛНИЦИ?!". Началното му мнение е такъв шедьовър, че го цитирам в цял размер. Удебелените части заслужават специално внимание:

"Първо ненурмалници не е лошо нещо,говора аз за пълни откаченяци.Тука у Варна сме много ненормалниците,праим добри гонки с автомобили,засега няма загинали или тежно ранени....е,има подмокрили се от шубе,но не се брои.Скачаме с въже от аспарухув мост,много високо и адреналина ни цепи направо....миналата година един чиляк скочи без въже от моста долу в езерото,пръснал се нещо в корема,ама оживя лудото копеле,шапка му свалам.В училище с един мизерник метахме кенефите както са морки и тоз си замина целия в пикня.Аз в час си сабух маратонките и направо замириса на вкиснат гнилоч,хората с насълзени очи ми се молеха да се обуя,целото даскало се усмърдя чак.Имам арест у милицията преди 1 година за притежания на наркотици,глобиха ма и ма наказаха да скубя тревата в една градинка 3 деня,полезен трудец за обществото.В автобус съм резал седалките с ножка и съм пикал пред хората вътре с още 3 човека,за да дразниме шофьора,па и 1 стъкло чупихме накрая да го еба и в лайното.Не са явих на една военна комисиа и тоа звъни в нас и вика Христо Петров там ли е?Тука съм бе,ти кой си и кво искаш?Що не дойде на наборна комисиа днес?А ти що не са ебеш някъде а?И затварям....след 2 часа дойде полициа и ме изведе с белезник от нас и ме закара при она педерас да ми каже,че съм годен за нещо си там и да подпиша там разни глупости.Има и още много,но и вие кажете дивотии....темата е само за идиоти и тотални простаци"

Коментарът, считам, е ненужен.

Уморявам се от секцията за учащи в чужбина и се насочвам към обичайния си фаворит - секцията във форума, посветена на "училището и приятелите", където ме чака тема с предразполагащото заглавие "Какво се случи леле", чийто автор, pomo6tplz, споделя: (запазен е оригиналния правопис):

"Реших да споделя неска какво се лсучи във училище занчи в нашия клас децата решиха та пуснах априспивателно в чашата на госпожата по рисуване!!! та тя нали само си седи на бюрото и взе че заспа!!! Де да свърши всичко така та нали си мислихме че лесно ще се събуди и не се претеснихме а напротив 2 момчета и удрязаха плитката на косата та нлаи няма да разбере кои е бил защо да не го направили викаха.Но часът свърши а тя си спеше като бебе паникиосахме и незнаехме какво да правим като одидегоспожата по математика едва не ни оби като га видя заспала без плитка извикаха директорите барза помощ и ни писаха по 2 дена неизвинени казахе че ще свикат род среща и баси лудницата беше!!Как ни крещяха само после се обаждаха вечерта на родителите на целия клас та добре че маика неми се кара много много аз и без това само гледах отстрани.Та слуцвали ли са се такива шантави неща при вас?"

До прочитането на този пасаж мислех, че най-смелата ученическа постъпка, която съм виждал, е в изпълнение на съученика ми Явор от 6. клас, който на питането "Яворе, кога ще седнеш да учиш?" отговори съвсем простосърдечно и искрено "Като ми цъфне хуя." и заради тази си постъпка пострада доста. Очевидно обаче стандартите в българското школо доста са се вдигнали и ученикът вече смело се противопоставя на преподавателската сган с оригинални мерки, като описаните горе. Отговорите варират значително, но е интерсно мнението на me___, който споделя, че "браво на вас,хуу сте сторили.Нали треа се забавляваме се някак?". Както казват новите ми земляци - reet.

Понеже времето много бързо напредва и ratione loci нетърпеливо потропват, недоволни че не им обръщам внимание, се насочвам със страшна скорост към любимата си секция "Изкуство, култура и лично творчество", където младите гении преследват своите културно-изкуствоведски аспирации. Едва ли има нужда да отбелязвам, че тук съм се сблъсквал с много и брилянтни младежки произведения. Едно от тях е "Автобиография" на tankistabg:

Автобиография
Когато се наломя на мотика,
пия, псувам, пея, викам,
размахвам нож, хвърчат шишета
- България на три морета!

Гаджета, дори и мили,
зъбят ми се - крокодили
- Идиот, педал, свиня, простак.
А бабите ме смятат за юнак!

Бродя сам по планините,
спя в пещери, и под звездите.
Сънувам все че съм комита
в Македония и покрайнините.

Може да съм грубиян,
може да съм гипс пиян,
България обичам на света,
За нея съм готов и да умра!


Ботев ряпа да яде.

В същият форум се помещава и последната ми тема за днес: "Опитвали ли сте се да пишете книга?", в която ерудитите споделят опитите си да навлязат в по-дългите форми на прозата. Мишито споделя:

"хах да аз съм се опитвала въпреки че звучи малко глупаво ! ами чесно казано моето вдъхновение беше живота ми защото той е като виелица историите ми са способни да доведат филм до оскар !!! Много са ексцентрични и дори човек трудно би повярвал че са истина ! хммм заглавието ами ... според текста"

Ако на 14 години животът ти вече е толкова интересен, че да си заслужава да пишеш мемоари, то със сигурност заслужаваш едно българо-албионско евала. Впрочем на същата авторка принадлежи и максимата ~ цЯлъТъ sъм 0бsinaнъ s kpisтал Sфаp0фski ... аЗ sъм л0шу m0miче s лошi 0бн0ski, която краси подписа и в интернет свърталището на младия литератор.

Евала на такива хора. Впрочем, без да искам да правя реклама, ако и вие искате да се пообогатите интелектуално, емоционално и културно, адресът е http://www.teenproblem.net/f/

Аз отивам да се мъча.