avatar

"Труд" и "24 часа" са КРАДЦИ!

ДЕКЛАРАЦИЯ


Публикувана в днешния брой на в."Стандарт"

Ръководството на ПФК "Левски"

изразява своето недоумение и възмущение от поведението на големите български печатни издания "Труд" и "24 часа", разпространяващи DVD колекцията "Вечните български мачове - Евротурнири". В колекцията без изричното съгласие на компанията "Sportfive" GmbH, на която ПФК "Левски" е предоставил изключителните права върху телевизионното излъчване на футболните мачове, изиграни от клуба в евротурнирите за сезон 2005/2006, са включени срещите на ПФК "Левски" с "Оксер", "Марсилия", "Артмедия" и "Удинезе". Разпространението на записите на изброените мачове се извършва от издателите на горепосочените вестници и без каквото и да е предварително уведомяване на ПФК "Левски".
Считаме, че подобно поведение не е адекватно за едни сериозни печатни издания, за каквито претендират горепосочените вестници, и не е съобразено с добросъвестната българска и европейска търговска практика при уреждане на отношенията, свързани с правата върху футболните мачове.
Друг притеснителен факт в настоящия случай е и присъствието на рекламно лого върху DVD колекцията на телекомуникационна компания, която е конкурент на дружеството основен спонсор на ПФК "Левски" и същевременно с това спонсор на вечния противник на клуба в българското футболно първенство. Според ръководството на клуба, излъчването под каквато и да форма на футболните мачове на ПФК "Левски" с рекламното лого на споменатата компания е в несъответствие с търговските интереси и политиката на клуба и противоречи на съществуващите търговски отношения.
С писмо от 23 май 2006 г. ПФК "Левски" уведоми "Медиа Холдинг" АД и "168 часа" ЕООД - издатели на вестниците "Труд" и "24 часа", предлагащи въпросната DVD колекция, както и притежателя на изключителните права - "Sportfive" GmbH, за настоящото становище на клуба, като апелира към горепосочените дружества за разумно и съобразено с нормативната уредба и добросъвестната практика разрешаване на случая.