Display Driver Stopped Responding and Has Recovered

От няколко месеца NVIDIA имат един проблем с Windows Vista и той се крие в техните драйвери. Хиляди потребители се оплакват, че през 3 минути получават съобщение "Display Driver Stopped Responding and Has Recovered", като монитора загасва и драйвера се рестартира. Случва се това, че в Windows Vista има технология, която следи какво се случва с драйверите и ако някой блокира, операционната система не блокира, а успешно преодолява проблема.
На същия този проблем се натъкнах и аз. Опитвах какви ли не драйвери, но нищо не помага. От NVIDIA дори излязоха с изявление, че са надценили своя софтуерен екип и обещаха да решат проблема скоро.
Но повечето хора като мен в първия момент решават, че има някакъв хардуерен проблем. Във форумите, които прочетох, видях постинги на хора, които са заменили памет, дънна платка, купили са си нова видеокарта в опит да решат проблема и в повечето случаи и това не  е помогнало.
Всички са вперили поглед в NVIDIA и с нетърпение очакват да се появят работещи драйвери. Засега единственото решение на проблема е да се инсталират драйверите Forceware 100.65, които са по-старички, но при които проблема не се явява толкова често. Също така да се забравят игрите, разчитащи на Open GL, както и ползването на неща като Dreamscene и Windows Aero интерфейса.
Да се надяваме, че скоро ще се появи читав драйвер от NVIDIA, защото положението не се търпи. А като се има предвид, че потърпевшите са такива не от няколко дни, а от два-три месеца, става ясно, че е повече от наложително решение на проблема да се намери съвсем скоро.