Последни публикации

 
avatar

Мога ли сам да извърша оптимизация на сайта си?

Отговора на този въпрос е твърде относителен, защото оптимизацията на едни сайтове може да бъде много лесна (когато липсва конкуренция), но трудна и продължителна за други, намиращи се във високо конкурентна среда. Все пак в интернет има достатъчно информация на тема seo оптимизация и човек може да научи някои основни неща, които да приложи на практика върху сайта си, за да се класира по-добре в търсачките.
avatar

Въпрос за помощ

  Бях свалил от V box 7  няколко муз. клипове гледах ги само когато съм в интернет Сега свалих Video Tractor  на компютъра си - за запис от  Ви Бокс 7 Мога ли да кача на компютъра си качените преди инсталирането муз клипове и как става ?  Благодаря  предварително 

 

avatar

Неравенства и интервали 7 клас

Колеги, вчера проведох урок с учениците от 7 клас, за който им подготвих презентация. Знам, че повечето от вас са начални учители, но ако на някой му върши работа дори и за вашите деца нека я ползва.

 

Представяне на неравенства с интервали ppt.

avatar

Фото стори - лесно и красиво направен филм

Колеги, 
Честита Коледа!
Честита, ползотворна, благословена и плодотворна 2010 година!
Искам да споделя, че открих един лесен начин да направиш филм от снимки, по красив и много по-лесен от Power Point. Това е с програмата Фото стори. Тя дава богати възможности да изберете как една снимка да пада, какво да пише като текст и съответно да сложите песен, която е подходяща. Тази програма е безплатна и можете да я свалите безплатно от Интернет.
...
avatar

Десетични дроби - обобщение

Здравейте, колеги. Днес приключих с подготовката на урока си за Десетичти дроби - обощение, и реших да я кача. Предполагам, че има колеги от прогимназиален курс, на които ще им свърши добра работа (ако им хареса разбира се). Искам да БЛАГОДАРЯ на всички колеги, които преподават в начален етап и имат толкова много идеи, с които ме амбицират да работя.

 ПРЕЗЕНТАЦИЯ

avatar

Как се вмъква аудио в презентация?

Ето един урок в картинки и обяснения:

http://www.inspirelearning.net/2009/06/как-да-вмъкна-аудио-в-презентация/

Урока е за Power Point 2007, но принципа на работа е същия и при по-старите версии.

Надявам се да ви бъде полезен!

...
avatar

Да си питам, че...

Реших и аз да пробвам игрите. Но те не искат да ме пробват.
avatar

За какво служи SSID? :)

Тези, които знаят какво изобщо е SSID сигурно знаят и за какво служи, но днес, докато кротко си проверявах заетоста на каналите на петака, ми цъфна следното:


 
 Колеги, не се псувайте в ефир, моля! ;)...
avatar

Как да сваляме клипчета от vbox7.com

Статията в общност "Компютри" е обновена с нов ефикасен и работещ начин.
Можете да я прегледате на : http://bglog.net/pclog/11493...
avatar

Малко помощ за XGA?

Оня ден лаптопа ми падна от един където не трябваше (2.5м) и въпреки забележително якия корпус, дисплея се скапа. По останалата част няма кой-знае какви поражения - единия Shift излетя някъде и капачката на батерията се спука, но иначе си работи. Свалих екрана - лампата си свети, обаче ... толкова. Според това какво би трябвало да се показва, дисплея е или почти черен или съвсем бял с някокло сини черти. Няма никакви видими поражения. Някаква ид...