Таксуване на време в градския транспорт? Една безумна идея!

Не мога да разбера безумната идея пътуването в София да се таксува на база време, а не на база изминато разстояние. Особено когато става въпрос за град, който е парализиран - безкрайни задръствания, ремонти и какво ли още не.
Какво прозира в идеята да се таксува на време? Прозира желанието да се събират още повече пари от пътниците, които в момента пътуват в нечовешки условия и плащат за това "удоволствие" 70 или 80 ст. Сега идеята е за този нечовешки транспорт да се плаща 1 лв. или 1.50 лв. Стоиш си на едно място в автобуса и стотинките щракат като таксата престой на такситата.
Сега от Младост до НДК се пътува за около час. И това е най-малкото време. Вечер прибирането отнема час и половина, а нерядко достига и 2 часа. Хора по спирките - цял митинг. Автобусите спират на лентата на шосето поради това, че на спирките отдавна няма място за хора (всякакви будки, магазинчета и др.) и хората са излезнали на улицата.
Тази безумна идея за таксуване на време е обречена. Спомням си, че преди 10 години ми бе необходимо далеч по-малко време и нерви за да стигна до НДК. Като падне снега не ми се мисли какво ще стане....
Вие какво мислите за тази идея на Столична Община, подкрепена горещо от Бат Бойки Вагабонта?