Отново за Мтел - Приоритети и некоректност

Случи ми се интересна случка с Мтел. Една приятелка беше по чукарите извън София, някъде по планините, и аз и пускам 2-3 SMS-а от сайта на Мтел. 45 минути те не пристигаха. Помислих си, че сигурно има някакви приоритети и тъй като там обхвата не е добър ако и пусна от моя телефон, той ще пристигне веднага, защото е платен SMS и вероятно приоритета му е по-висок. Съвсем нормално предположение, нали?
Оказа се, че нито един от SMS-ите не пристигна още около час. Накрая звъннах. Връзката се осъществи без никакви проблеми, от раз. Говорихме и докато траеше разговора получих потвърждение за успешно пратен SMS, а сайта на Мтел го потвърди. След това случката се повтори и потрети. Съобщенията, независимо откъде пратени, от телефона или от сайта, си стояха на опашка, докато не звънна. И нито веднъж нямаше "Няма връзка с този номер". Всеки път се свързвах и докато говорехме съобщенията ми минаваха.
Това ме навежда на една мисъл - Мтел са направили така, че SMS-ите в такива райони да са с по-нисък приоритет от разговорите. Ако беше само за безплатните SMS-и - ок, преживява се, все пак безплатно е, може да се направи компромис. Обаче за платени SMS-и това е недопустимо. Още повече, че никъде не е обявено, че има приоритет. Имаше и други хора, които потвърдиха, че им се е случвало. Пишат СМС, няма отговор, звънят и в този момент - хоп, съобщенията пристигат.
Това което пиша се потвърждава от още няколко неща. Примерно, безплатните Прими. Така им викаха, защото вечер след 21 часа каквото говориш с Мтел е безплатно. Аз не съм имал такава прима, но много хора се оплакаха, че когато се опитат да звъннат от такава, винаги мрежата е заета. А други хора, такива на договор примерно, си говорят и нямат ядове. Значи има приоритети в мрежата им. Такъв с Прима е с по-нисък приоритет от такъв с договор, такъв с договор е с по-нисък от такъв с бизнес карта, който пък е с по-нисък приоритет от такъв с полицейска карта, такъв с полицейска е по-нисък от такъв с военна, и накрая се оказва, че Първанов, Станишев и куп мафиоти имат най-висок приоритет и на Нова Година звънят без мрежата да им даде заето, защото са с най-висок приоритет.
Последният абзац е само теория, нещо, което може да се изведе като извод на база наученото от мен чрез случката ми.
Въпросът ми е - не е ли коректно Мтел да обяви някъде ако има такива приоритети? Ако съобщението от сайта е с по-нисък приоритет от това пратено през телефона, не е ли редно да го знам? И също така, не е ли редно да ме уведомят, че SMS-а е последна дупка на кавала, на която не трябва да се разчита, дори и в район, където обхвата се губи често? Едно време с Мтел не беше така.
Да не говорим, че плъзнаха слухове, че гласовия канал за телефония е с намален битрейт. Много хора усещат намалено качество на звука при разговор. Битрейта е намален, една клетка обслужва повече хора... Помните ли, че Мтел отказаха да платят за допълнителни честоти? И тогава казаха, че били намерили решение на проблема. Явно това е решението. Дават ни услуга с най-ниския възможен битрейт на звука, лошо качество, скрита информация...
Мтел, вземи се вразуми, защото почваш да губиш клиенти. Много лоша реклама не е добра реклама!