Отворено писмо до ИК "Труд" - Подписка

Възмутени сме от Издателска къща "Труд", която накара сайта Bezmonitor.com да свали текстове на книги, публикувани за да бъдат четени от хора без зрение.

Човекът Виктор Любенов, направил толкова много неща за незрящите и явяващ се светъл пример за подражание в нашето общество, днес е заплашен със съд и е наречен "пират".

Омерзени сме от действията на Издателска къща "Труд".

Ние заставаме твърдо на страната на всички, които искат да спасят сайта за незрящите и не желаят културата да бъде само и единствено търговка стока. Особено когато става въпрос за хора, които нямат възможност да четат книгите в Знам.бг. Нека "Труд" да види, че българските блогове, които подкрепят протеста, са силна обществена медия.

Трябва да се разбере, че в България все още има гражданско общество. Делото на Виктор Любенов не противоречи на закона, но действията на неговите опоненти противоречат на морала.

Тъй като думата "морал" очевидно е чужда на въпросната Издателската къща, ние смятаме да им се противопоставим, като засегнем единственото, което за тях е свято: техните печалби.

Всеки от нас прави следното ясно изявление:

Никога повече няма да ползвам продукт или услуга свързана с ИК Труд или свързаните с тях фирми и лица. Господата от Труд могат да са сигурни в това, дори и отказа ми да наложи употребата на по-скъпи или по-некачествени подобни продукти или услуги!


От долуподписаните:
Тервел Няголов
.....

П.П. Повече за стореното от ИК "Труд" може да прочетете тук