Нашите изисквания към таксиметровия превоз в страната!

EU TAXI

След онзи протест на таксиметровите шофьори стартираха множество инициативи, които имат за цел да чуят шофьорите какво искат клиентите. Защото "копърките" винаги надават глас и нещо искат, обаче така и не се постараха да разберат, че ние сме клиенти и заслужаваме цивилизовано отношение.
Подкрепям протеста срещу такситата и ще напиша и моите изисквания към шофьорите:
- Когато съм с багаж да помагат с настаняването му в багажника
- Да питат за музиката (все пак това се води луксозен транспорт) и да не ми натрапват своите си вкусове
- Като спра такси и седна в колата, да не ми кажат, че курса не ги устройва и да ме накарат да сляза
- Да се държат културно с пътниците, вежливо
- Винаги да имат дребни и да връщат ресто и да имат един Tip box за бакшиши. Ако клиента реши, тогава да им пусне нещо вътре. Така е например във всички таксита и маршрутки в Турция. Ако не оставиш бакшиш да се замислят какво куца в обслужването им или пък да си представят, че клиента може и да няма излишни пари точно в момента и да не го гледат на кръв.
- Да не паркират където им щукне.
- В колите да е чисто.
- Да приемат и кратки курсове! Не може да се цаниш като циганин да те возят без апарат за 2 лева от Младост 1 до Младост 2, след като курсът и без това си е някъде 1.50, а и си има първоначална такса, която е точно за това.
- Да не ни лъжат в сметките!

Това са моите искания. Пиша го в блога, въпреки, че АРАГОРН е писал вече, защото искам и в моя блог да го пише. Подкрепям инициативата на eu-taxi.hit.bg