avatar

Цветанова - Мицев - 2:0

И така, драги приятели, любовната ни игра с Иванка Цветанова, баш виден бирник в "Софийска вода", продължава. Както може би си спомняте, миналия месец вододайните рекетьори ми изпратиха странна сметка за вода, състояща се от 15.82 лв. сметка, 0.00 лв. старо салдо и 0.02 лв. лихва, начислена незнайно от къдеси (Сн. 2).

Както става всеки месец, и този ние си получихме поредната сметка от поредния рекетьор (Сн. 1). И пак се случи този рекетьор да е "Софийска вода". Какво се вижда наприма виста - старо салдо - 15.84 лв., ОК. Сума по фактура - 21.29 лв.,мдобрем. Лихва - 0.00 лв., ХА?! Няма старо салдо - има лихва! Има салдо- няма лихва!? Логично! Но само по голата логика, произлизаща отпървоначалния нелогизъм. Госпожица Цветанова (едва ли някой би я взел като се има предвидс какво и как се занимава) бележи втори гол във вратата на беднотоинженерско семейство Мицеви. Как да е. Обща сума - 37.13 лв. - излизасбора.

Sofiyska Voda 2
Снимка 1 Сметката за вода на името на баща ми от този месец

Мен обаче са ме учили да си изяждам яденето докрай, за да не ме надвиват децата и да чета всичко внимателно и до край, за да не ми вземат къщата. Какво е написано най-отдолу на сметката. Лихва от 0.16 лв. ще се начисли към старото салдо.... Добре. Не стига, че ми начисляват измислена лихва, ами ще си я и капитализират всеки месец?! Няма лошо. Явно са чели "Ресторант на края на вселената", където беше обяснено, че ако вложиш един пенс във всеки един момент, до края на вселената все ще са ти се натрупали достатъчно, че да си платиш вечерята. Най-ме успокоява, че тук вече не съм ощетен напълно. Един пенс е около 2.8 стотинки, а водните рекетьори най учтиво са закръглили сумата в моя полза. БЛАГОДАРЯ ви, господа! БЛАГОДАРЯ!!!

Оставям и в този пост старата сметка, за да откриете още един алогизъм, за който не си струва да пише човек при наличието на останалите. Очаквам с нетърпение следващия месец, за да имам три последователни сметки и да мога да си изградя логиката на СОФИЙСКА ВОДА - THE MOTHER OF LIFE!!!

smetka
Снимка 2 Сметка за вода на името на баща ми от миналия месец (за подробности - тук)