avatar

Трети 3Д конкурс от ГРПХЛЛА!

В началото на годината модераторите на най-големият форум в България за дигитални изкуства ГРПХЛЛА обявиха началото на третия си 3Д конкурс. Темата е "Фантастично ездитно животно". Няма да изпадам в подробности, тъй като всеки заинтересован може да ги намери много лесно във форума. Искам да акцентирам върху състава на журито и наградите за първите места. Журито е съставено от водещи имена в областа на компютърната графика:

Meats Meier - учител в училището за виртуални изкуства "Гномон".

Khang Le  - също учител в "Гномон".

Richard Diamant - главен 3Д художник в NC Soft.

Наградите: графична карта ASUS GF 7800GT, професионален графичен таблет Wacom Intuos III, TFT монитор Sony, безжична клавиатура Logitech, MP3 плейър, дигитални фотоапарати, книги, абонаменти за много компютърни вестници и списания.

С оглед на състава на журито и невероятните награди според мен можем да очакваме едно много силно представяне от родните ни 3Д аниматори. Смятам, че конкурса ще представлява интерес дори за  хора които не се занимават с дигитални изкуства. Крайно време е да се покаже, че българските артисти не с нищо по-назад от чуждестранните си колеги ( искрено вярвам, че това е така ).

Не ни остава нищо друго освен да пожелаем успех на участниците и да се надяваме на едно качествено и на ниво представяне пред света!

П.П. Подробности за конкура - във форума! Могат да участват и непрофесионалисти ( ако проявите желание има още време до крайният срок - 20.03.2006 г. ).