avatar

Спасете България!

kotk 037

По ирония на съдбата присъствах на този протест срещу безобразното застрояване тъкмо след една повече от приятна разходка в парка. Видях катерички и възрастни хора, които хранят гълъбите в Борисовата градина, любувах се на есента и големите дървета. Беше хубаво...
После музикалната антистроителна кампания ми дойде съвсем неочаквано. Бяха се събрали много младежи. Част от тях, заради идеята, други случайно. Някои просто за по бира. Или заради DJ'ят и парчетата в стил Боб Марли. Имаше зяпачи. Неподозиращи минувачи. Дори недоволни.
Нямам представа дали събитието е рекламирано някъде, но не знаех предварително за протеста. Хубаво е от време на време някой да ни насърчава да защитим природата. Да ни върне към нея. Да ни накара да си я спомним или да се усмихнем доволно, ако никога не сме я забравяли.
Не съм убедена дали организаторите ще постигнат голям успех с това, ще спасят ли поне една ливада от бетониране или ще си остане само веселият купон на открито... но им желая успех. Искрено.

ПС. Понеже не мога да слагам линк, пътят към всичкия снимков материал е следния:
от общност менюто вляво -> Фото Галерия БГЛОГ, 1стр. най-долу албум momo, албум "София през очите на momo", aлбум "Спасете България!"

Извинете за неудобството, но в крайна сметка разглеждането на снимки съвсем не е задължително :))

kotk 058 kotk 051