avatar

Смях, смях, смях… или просто краят на VIP Brother 2

Нали знаете лафа – „За първи път в света и за втори път в България”. Оказа се, че в България едно VIP издание на Big Brother може да бъде спечелено от що годе нормален, обикновен човек…

Да, така не съм се смял от както гледах последната серия на My name is Earl (много хубав ситком, горещо ви го препоръчвам). Определено снощи ми бе много, много, много забавно. Благодаря на Нова за зрелището.

Няма да коментирам развитието на самото шоу, тъй като не бе кой знае колко интересно. Все пак се оказа, че гей семейството на нещото Азис и анаболният смешник Китаеца е толкова истинско, колкото и моя брак с Кайли Миноуг… Оказа се, че Kитаеца праска някаква си Гала, или Азис я праскал или и двамата са я праскали, както и да е. Важното е, че Галя е бременна… Почти като култовата реплика от повечето латино теленовели – „Мария е бременна!”
Оказа се, че и нещото Азис не издържа психически да усети народният вот и напусна къщичката след има няма две седмици вътре. Народа бе разочарован, хората на Нова вероятно също…Но живота е гаден, какво да се прави.

Финала, все пак за финала си говорихме…

Да, да, да, може всичко да е фалшифицирано. Може, може и пирамидите да са строени от извънземни, може и американците да не са ходили на Луната. Може, но не вярвам.
Та и сега теоретичната постановка ще е такава – финала е реален.
Народа каза, че псевдо красавиците от типа на Маги Желязкова не вървят. Народа каза, че притоплените герои от Big Brother 1 от типа на Тишо не са забавни. Народа каза, че цапнатите в устата звезди на соц киното не са достатъчно интересни. Народа каза, че мазните и лъскави метросексуално анаболни смешници от типа на Китаеца не стават.
И великият финал беше между лъскава силиконена попфолк чалгарка – Деси Слава и…
Не знам как да опиша Христина. Жената на Здравко… А кой беше Здравко? А оня, който спечели първия Big Brother преди две години… Дълга и широка стана. Реално в къщичката бе вкарано едно горе долу нормално младо българско семейство с малко дете…
Явно на народа му е по-забавно да гледа семейни скандали, отколкото Деси Славка и Азис да се чудят Манчестър ли беше столицата на Австралия (правилния отговор е Канбера) или Манхатън…
Но и нормално. Все пак светският „елит” в България е доволно измислен и самонабеден. Да, до такава степен самонабеден, че „елита” е елит само за самите тях. Но това е отделна тема.
Мисълта ми беше, че явно на българите им е по-интересно да гледат семейни скандали. Нормално, нормално, все пак един от традиционните български спортове е да подслушваш семейният скандал на комшиите и после да обменяш клюки…

Въобще ще препоръчам на Нова да не се напъват да правят VIP Brother 3. По-добре ще е да направят Family Brother. Събират шест нормални български семейства. Картинката ще е великолепна – мъжете плюкат карти по цял ден, жените готвят. Жените после налагат мъжете с тигана по главата за дето заглеждат комшийката… Въобще мили родни, семейни картинки. И гарантирам, че народа ще е много по-доволен.

А колкото до победителката Христина – мацката ме кефи. Много ме кефи даже. Всъщност мисля, че е доста по-умна, забавна и красива от Десито. Да Христина е и типичен пример на избухлива, ядосана, бясна, дива, нахална, може би малко тъпа, българска жена. Oдобрявам обаче, много oдобрявам даже. Да, ако Златната рибка ме пита с кой би искал да спиш – Деси Слава или Христина, гласувам за Христина с две ръце и един… айде да не казвам какво.

Та сори Деси, явно не успя да мообилизираш електората си от 15 годишни попфолк фенки и 16 годишни разгонени гимназисти.

Живота, както казах, е гаден, но и доста комичен като се замисли човек. И на всичкото отгоре видях нещо оптимистично в този финал.
Да, май има надежда.