avatar

Сергей ми писа. Да гласувам за него, че ще ми спрат пенсията иначе

Преди време писах на другаря Сергей Дмитриевич Станишев в неговия блог, защото зарибяваше, че ще отговори на всеки и даже ще изпрати великата си книжка на всеки. Тогава го попитах дали понякога не се срамува от управлението си и решенията на парламента. Отговор все още няма, но ТОЙ ВСЕ ПАК МИ ПИСА. Представяте ли си, каква чест!

Отварям аз писмото с нетърпение, надявах се на отговор или поне да ми каже, че печеля книга с автограф. Но не! Сергей ме зарибява да гласувам за БСП. С много странни аргументи. Вижте писмото:


И защото сме социалисти. И защото сме българи
 

Вчера чух, че кметът Борисов благодарил на своите подръжници, които бяха пратени да викат срещу митинга на БСП в Банкя. Не мога да кажа, че съм учеден. Всъщност това не е нищо ново. За Борисов хората, които не го подкрепят, са негови врагове. Спомняте си какво каза за по-възрастните хора и как ги нарече "лош човешки материал".

Но това са и действия и изявления, които само показват скритите намерения на тези, който имат апетити да управлеват, и те нямат нищо общо с интересите на хората. Ако ГЕРБ и Иван Костов дойдат на власт, те ще приватизират енергетиката ни, болниците и системата за социално осигуряване, което означава и недостатъчно средства за пенсии. Те не се интересуват от това кой ще пострада. Не ги интересува факта, че тази приватизация ще лиши десетки хиляди хо ра от работните им места. ГЕРБ и Синята коалиция казват: "Ако не гласувате за нас, няма да ни пука за вас". И са готови да викат "У-у-у!" и да мятат павета.

Моето послание и това на БСП и Коалиция за България е, че трябва да защитаваме и ще защитаваме всички българи.

В неделя бях в Хасково, където разговарях с инженери, които работят в местната електроцентрала. Те са загрижени за работните си места през тези трудни времена и искат политическите лидери да им предложат сигурност и реални решения за икономиката. Очевидно българският народ не желае политическа агресивност. Той не одобрява негативната политика и иска да живее в нормална, стабилна и демократична България.

Моята мисия и тази на Коалиция за България е да предложим на българите по-добър живот в стабилна и единна България. В тези трудни времена правителството трябва да заеме по-голяма роля в икономиката, а не по-малка. Българите трябва да знаят, че държавата ги защитава, а не разпродава нашите индустриални предприятия и болници.

Ние сме социалисти и през последните четири години възстановихме и направихме нашата държавна по-ефективна. Не идеална, но работеща. Укрепихме икономиката, повишихме заплатите и пенсиите и създадохме столици хиляди нови работни места. Знам, че въпреки, че постигнахме и у дома и в Европа, това не е достатъчно. Хората имат високи очаквания в тези трудни за икономиката времена. И само заедно можем да успеем.

Ние сме българи, горди и трудолюбиви хора, и заедно ще преодолеем световната икономическа криза и ще положим основите на по-силна икономика. Заедно ще спечелим.
 

Стани приятел на Сергей
  

Много странно как пък точно със спирането на пенсиите ще ме плаши, ей не им ли писна с това да манипулират хората от 89-а насам! И да си уволниш пиара Серго! Надали толкова голяма част от пенсионерите са компютърно грамотни, че да зарибяваш по интерент и фейсбук.
Айде чао!