avatar

Свише ... или непукизмът на българина

Около празник, било то христиенски или национален, зачестиха трагедиите.
Трагедии, измереми с човешки животи, с човешки съдбии и човешки печални емоции, стотици променени животи и несбъднати мечти…заради какво?
1. Първата версия, която витае в българското общество е, че това е знак свише: Видиш ли ние сме зли, и за това трябва да бъдем наказани. Това е знак от Бог и тн. Аз, бидейки един благочестив, и не съвсем праведен християнин, ще ви кажа че това е твърдо антиканонично твърдение.
Бог в Стария завет е бил Бог на наказанията, на пораженията… Бог в Новия завет – сключва с нас друг завет, този на любовта.
Но, ако пък ви е по-лесно да го приемете като знак, че трябва да се променим – то тогава играйте по тази свирка… Важен е крайният резултат.
2. Виш ли това били терористични актове. Терористите са „Доган и компания“. И всякакви такива подобни. Аз не виждам логика, който й да е било да прави квото и да е било терористичон у нас, щото поне по отношение на права и власт, тук малцинствата са като хомосексуалистите в Амстердам. Квот поискат им се дава. Не, не ми пречи, че имат такива права и власт, стига с властта, която имат определени елементи да не крадат от хазната (ама аз съм принципно против, без значение дали е българин или китаец)
3. Последната версия е моята и тя е съвсем проста и логична – българинът по време на празници, и особено преди тях – става изключително „неадекватен“, щото почва да си мисли за идващите почивни дни, за ракията от село, за прасенцето, за салатката и едни такива като почне да върти из главата си.
Пък като прибавим, че същият този българин по принцип е и лентяй, и безотговорен

и си мисли само за своята славна история, пък съвсем логично и заканомерно е да стори хиляди беди просто от немърливост.

Освен това преди празници, и около празници, толкова се отпуска Бай ти Ганя, че чак се почват едни автобуси, едни дискотеки, едни … всякакви…

И както отбеляза Блага в нейния блог:  прекалено много празници имаме на човек от населението. Все ще се случи някой празник преди или след трагедия

Мир на праха им!

Във връзка с горното, АЗ ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ

1. Мърлявщината в тази държава

2. Срещу безхаберието

3. Срещу варварството

И във връзка, с което по всякакъв начин ще се боря за намаляването на тези неща, описани по-горе.

А ти?