avatar

С чувство за хумор...?

  Какво е за вас чувството за хумор? За мен е едно от най-стойностните качества на човека! Ненапразно казват хората, че чувството за хумор е един от най-важните фактори, по които се различаваме от животните!Да сте виждали магаре да се смее или кокошка вицове да разказва?  Винаги съм се питал, на какво се смеят хората, които са лишени от това чувство, защото знаем, че има и такива? Разбира се всички сме различни и заради тоава и се смеем на различни неща! За мен смехът не само релаксира и зарежда, но и сближава хората! Винаги ни е приятно отново да бъдем в компанията на някой, с който сме се смяли и ни е били леко! А човек, който ни е натоварил, гледаме да избягваме.
  Защо разсъждавам върху тези неща?  Прочетох много интересна статия в дир. бг, че хуморът бил израз не агресия!!! И не само това, ами се предлага на вниманието ни, че хуморът бил с полова окраска - мъжки и женски! Не знам, накара ме да се замисля, дали да се съглася с изложеното в статията научно проучване? Затова я предлагам и на вас да й хвърлите един поглед.

http://dnes.dir.bg/2009/08/29/news4991467.html
  Прочете и кажете, мислите ли, че хуморът е вид агресия? Мислите ли,че мъжете изразяват мачовскато си натура, разказвайки вицове, а жените само се смеят на тях? Изобщо да поразсъждаваме заедно, ако искате разбира се?
    P.S. И един оф-топик - благодаря от сърце на човека, който помете и изчисти главна от боклука! То вече не се дишаше от излишна агресия! Последно време повечето автори на главна водят някакви безкрaйни битки за някакви измислени каузи, които вълнуват едва ли и 5% от обществото!      Пишете по-земни неща, пишете на човешки теми!