avatar

Разпространявайте!!

    Здравейте, натоварена съм с нелеката задача да организирам  предизборна кампания - сектор "Приобщи младите" във Велико Търново. По идея на Гражданско Сдружение Преображение, които представлявам на 26 октомври от 16,00 часа ми се иска да съберем  жива верига с най-многото младежи участващи в предизборна кампания. Ще кандидатстваме за рекордите на Гинес... или най-малкото ще подновим книгата "Най-най-най" известна ни от близкото минало от едно предаване с Александър Авджиев:). Още обмисляме надслова... трябва да е нещо от рода на - "Да си подадем ръка и да си помогнем заедно"... ако искате давайте предложения, няма да са ми излишни! Този, който даде най-добра идея печели тениска с логото.
    Смисъла на цялата работа е да активираме наистина тези, които ще гласуват за първи път... или тези, който най-после ще го направят! Защото в края на краищата да имаш позиция е най-важното нещо и е път към осъзнаването ни като народ.
    Какво си викат тия 18-19 годишните? Викат си едва ли не дремеминамене! Аз си спомням, че щом навърших пълнолетие преди едни 10 години с любопитство си пуснах гласа, който беше донякъде формиран от споровете в къщи, но все пак мой си. Имах превилегията родителите ми да са от двете страни на барикадата и така слушайки ги си изградих мнение що годе за какво иде реч!
    Сега с риск да повторя една стара заучена реплика - днес, младите ги мързи:)))) и незнаят дори къде аджаба се извършва самото гласуване... е, има и изключение, една шепа будни, ориентирани, незалинели хора, които знаят, че като гласуваш казваш какво мислиш и че това с гласуването не е като да гледаш мача до края, за да видиш кой ще бие! Защото дето се вика: "Глас Народен, глас Божи"! И независимо кой кмет от коя политическа сила е издигнат, ние сме тези, които трябва да го съветват, ориентират, да алармират, да го тревожат, защото неговата работа е да представлява всички!
    Благодаря за вниманието!