avatar

Порода български мъжага

Вчера, прибирайки се от работа, се загледах по тълпата от мъже минаващи покрай мен (странно обикновено жените са тези, които ми грабват вниманието) и се замислих за тази част от популацияа "Българския мъж" и характерните забележителности на природата му.
Българския мъж не е просто мъж, той е мъжага  с типични маниери за дребно мошеничество. Ми да той обикновенно не пръщи от мускули и не му харесва да е "батенце", но така някак си се разширява пред очите на себеподобните си. Обикновенно и много му ляга селския тарикатлък, защото, за да имаш т.нар. мъжко достойнство ти трябва самочувствие, а от къде за нашенеца такова нито работата му е работа, нито парите са му пари, нито жените са му жени. За това се изтарикатява и се перчи със страните приумици на "марковщината". В това се състоят и почти всичките му претенции за култура и възпитание.
Той естествено обеждава и всеки срещнат в свояте ерудиция и опитност по всевъзможни въпроси. Ама по някога прекалява. Иначе съгласете са са красиви и умни момчета. Единствения им проблем е че все са недооценени и не са сигурни, че са мъже. Повярвайте си момчетата, че да я напишат тази порода из учебниците та да се гордеем с нея.