avatar

Овчаров да си ходи. По му приляга гегата

Знаете, другари и другарки, че министърът Овчаров (министър и в кабинета Виденов и шеф на ГС на БСП) отговаря за енергетиката в любезното Отечество.

Той и при Жан имаше същата задачка, ама гледам, че пак не се справя, завалията. Тоя човечец просто напълно се е срастнал с фамилията си - умственият му потенциал достига дотам, че да прекара едно стадо от единия баир до другия, но що се отнася до енергетиката -  тя се оказва доста по трудна за управление от група овце.

Забелязвате, предполагам, как положението с електричеството в държавата се влошава всеки ден. Сите имате компове и сте напълно наясно с токовите удари, които понасят машините ви нон стоп. Също така добре знаете, че се гласи нов скок на цените на тока.

Защо бе, Овчаров?

Уж разпродаваме ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове за добро, уж АЕЦ "Козлодуй" ще бъде заместен в най-скоро време от АЕЦ "Белене", пък нито услугата става по-добра, нито цените падат. Напротив - положението се влошава по целата поста, както разправя един приятел.

На мен ми намирисва на умишлен саботаж, при това извършван от самата държава срещу себе си. Да, ама ние също сме част от тази държава и сме много наясно, че от задаващата се енергийна криза можем да се измъкнем доста бързо и при това съвсем безболезнено.

На първо време трябва отново да си върнем енергоцентралите, дето ги дадохме в ръцете на съмнителни чужди фирми, по-после - да не разрешаваме повече разни набедени специалисти да дават акъл на тема АЕЦ "Козлодуй" (оти това, знаете са френски интереси - искат да го затворим, за да могат они - чрез румънските АЕЦ-ове да продават ток вместо нас) и най-сетне - да дадем веднага разрешение на братушките да строят "Белене".

В страната дето много й се радваме - САЩ, пичовете колкото повече ток консумират, толкова по-малко плащат за него. Че поучи се от чичо Сам бе, Овчи.

Ако пък не - зимай гегата и поемай към кошарата. Лично аз ще ти издействам каракачанка да ти пази стадото. Оти сам едва ли ке се справиш.