avatar

Нещо наистина правосъдно....

  Ликувай, народе!   Вече НЯМА ГЛОБИ в градския транспорт! Пътувайте спокойно и без стрес, че някой ще дойде да ви набие, наругае и глоби! НАЙ ПОСЛЕ и съда да реши нещо "в ползу народу"! Вижте:

Съдът отмени глобата с фиш за нередовен пътник, отказал да плати 7 лв обикновена глоба

от "За града" | 25 февруари, 17:50 office@zagrada.bg Отпечатване Изпращане на приятел

Софийският административен съд отмени няколко разпоредби от Наредбата за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община. Делото бе заведено през юни от гражданина Йордан Костов.

Съдът обяви за незаконосъобразни глобата по фиш и чрез издаване на наказателно постановление за нередовен пътник, който откаже да плати нормалната глоба от 10-кратния размер на билета, сега 7 лв. Отменена е и разпоредбата, според която издаването на карти за преференциално пътуване може да спре при недостиг на субсидия от общинския и републиканския бюджет. Освен това се забранява изписването на лични данни върху картите.

За противозаконни са обявени и разпоредбите, отнасящи се до рекламация при издаването на нередовни превозни документи, както и за рекламата в транспортните средства.

Етикети: правосъдие
 
  Не знам кой е този светъл човек Йордан Костов, ама евала! И така глобата от 7 лева е назаконосъобразна! Да не вземете да се излъжете да платите на бесните контроли! Могат само да ви помолят, и то учтиво, да слезете и нищо повече! така че  - пътувай народе без страх....;-)))