avatar

Най-великите злодеи в българската история

Пиша този пост във връзка със статия от bgfactor.org
(http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=2&id=9578). В нея се разсъждава какво би станало, ако някоя "злобна частна телевизия" стартира подобна класация в противовест на тази по бнт. За повече информация можете да прочетете пълната статия.
Че стана ми интересно на мен и започнах да се чудя, кой наистина е "най-гадния българин" и какви трябва да са критериите за вкарването на имената в този списък, той за чест или за срам да се приема, има ли смисъл от вкарването на криминалисти в него(като Карамански , Самоковеца примерно...), кои са личностите учавстващи в него, които да са били родени преди повече от 2 века.... Все интересни въпроси, напомнящи ми, че се нуждая от опреснителен курс по история. В този списък могат да влязат и много неизвстни неразкрити все още личности, които са направили някое по-значимо престъпление или пък цели групи (като например атентаторите от Света Неделя). Вие кой бихте предложили да влезе в списъка и какви да бъдат критериите за включване в него, какви са и качествата на вашия избраник, помогнали му да влезе в списъка и прочие...Аз колкото и да се чудех все пристъпници ми излизаха в съзнанието, а според мен няма смисъл да им се придава такава важност. Сещам се и че имаше нещо около падането на България под турско робство, как някой искал помощ от някой друг, но другия не му помогнал и станало това, което ни заличило като географско понятие за около 500 години... Но пуста му история..
Ако някой се сети за кое точно говоря, може и да ми подскаже. Според мен точно това е типични българин злодей - предател и мислещ, че проблемите на съседа никога няма да го достигнат, човек с малък мироглед и eгоистични наклоности, за който собственото стои пред общото. Със сигурност в историята ни има още много като него.