avatar

Молба за подкрепа

Здравейте!

От май тази година тече официално транснационалната младежка инициатива "Ние за нас в Европа". Повече за този проект можете да прочетете тук >>>

Eдна от целите на младежката инициатива „Ние за нас в Европа“ е да направим социална онлайн платформа, така че да бъде помогнато на хора в неравностойно положение, както и да развием идеи за нови проекти.

Ние се спряхме на следния конкретен случай:

Деца и юноши от Видин се занимават с везбарство. Те са от социално слаби семейства. Повечето са сираци и полусираци. Венка Гергова се грижи за тях и ги учи на тънкостите на това старо българско изкуство - везбарството. Венка е песионерка и се е посветила на децата. Така тя помага тези млади хора да се развиват. Алтернативата би била децата и младежите да развият силно чувство на малоценност, защото никой не се занимава с тях, да прибегнат до наркотици и проституция, отчаяни от безперспективното си бъдеще. За съжаление това е грозната жестока действителност, която споделят не малко млади хора в България. Венка помага на тези деца и юноши с любовта и всеотдайността си да се утвърдят като достойни личности. Всички те не принадлежат към организация. От скоро нямат помещение, където да се трудят и затова паркът и пейките им служат като работно място. По някога се срещат у дома на Венка. За съжаление няма пазар за техните ръкоделия в България. Едно е ясно, тези деца и младежи не могат да печелят пари за материали, помещение и тн. само и едниствено, ако разчитат на продажбите на своите продукти. Това и не би било честно, защото тук става въпрос за труд на малолетни!

С подкрепата на г-жа Д-р Тойбенер, преподавателка в Института по социология в Мюнстер, която е експертка в областта на социалното предприемачество (social entrepreneurship) и има голям опит със социални динамични онлайн платформи, желаем да създадем подходящо интернет пространство за децата и юношите с надеждата техният проблем да бъде преодолян. За целта превеждаме текстове от български на английски език. Тъй като много спешно е нужно да преведем много материал, ще ви бъда много благодарна, ако подкрепите инициативата, като преведете две статии от вестници!

Ето и статиите:

article3.pdf

article4.pdf


 Благодаря предварително! Ще се радвам на вашите коментари! С поздрав: Ани