avatar

Любимият ми сериал

 

Привет на всички!
Днес искам да ви припомня една годишнина. 20 години навърши най-любимият ми телевизионен сериал за всички времена.
Аз не съм почитател на телевизията, или поне не в широкия смисъл на думата.

Но тук става дума за феномен, та затова мисля е редно да ви питам: помните ли "Туин Пийкс"?
Ако имате спомени от 1993, няма как да сте забравили този сериал :).
Моите лични причини за вманиачаване: оригиналността на сценария/героите, кинематографичността (особено на голям екран красотата на заснетото е зашеметяваща), Дейвид Линч (един от тримата ми любими режисьори), великолепно подбраните актьори; музиката, разбира се - наскоро изгледах отново всички 30 серии и си дадох сметка, че вече 20 години никой композитор не е успял да създаде музика, така неразривно вплитаща се в цялата концепция на разказваната история...

Моят най-незабравим спомен е свързан с последната серия - бяхме на Щъркелово гнездо с приятели и ми оставаше да видя само посл. епизод (предполагаемата развръзка + отговор  на въпроса "Кой е убиецът?"). Телевизор имаше само в кухнята, и за да се стигне до там, трябваше да се мине през една борова (!) гора, късно вечер. И никой не искаше да дойде с мен. На отиване беше ОК. На връщане.... с тия зловещо свистящи борове, точно като гората от филма, беше... стимулиращо. Сигурно съм поставила нов световен рекорд за бързо тичане в тъмна гора :))). 

Ето още малко спомени: тук Анджело Бадаламенти разказва как е създал Темата на Лора Палмър (едно от най-красивите музикални произведения, създавани някога)
http://www.youtube.com/watch?v=SwvSFOEfHJE

 

The Intro:

http://www.youtube.com/watch?v=7oDuGN6K3VQ

А какви са вашите спомени за "Туин Пийкс"?