avatar

Кушлев, върни парите на данъкоплатците!

В последните дни държавата ни беше разтърсена от поредния скандал на лично облагодетелстване - Стоян Кушлев, шеф на т.нар. комисия "Петканов" е вземал в качеството си на такъв заплата от над 7000 лв.
Ако изнесената в публикацията на Нетинфо информа;ия е вярна, а аз й вярвам, към основната му заплата от 6000лв.,този индивид е получавал допълнително по 2% за всяка прослужена година /направете си сметката сами, след като той каза че имал 45г. трудов стаж/, плюс 20% за това, че е боравел със служебна тайна.
"Високата заплата е временно решение, после намерихме баланса. Дали е морално е друг въпрос", коментира проф. Кушлев пред журналисти и ги посъветва да сравнят заплатата му с тази в ЕС.

Аз пък ще дам за сравнение ще ви дам едни други данни:
Един инспектор по приходите в данъчната администрация, който събира данъците, харчени доволно от г-н Кушлев има начална заплата от 250 лв.
Този инспектор е подложен на ежедневен тормоз / а в много случаи е заплашван и пребиван като куче, за това че си върши съвестно работата/, мразен е по презумпция от всички в държавата, въпреки че дейността му е свързана със защита на държавните интереси в производствата по установяване, обезпечаване и събиране на данъците и осигуровките.
И ще попитам какво морално има в това гус'ина Кушлев да взима заплата като на европейски чинавник, а данъчния да се корумпира или да мре от глад с такава заплата?
Ето какъв пример дават политиците на обикновените граждани - 17 години след смъкването на "диктатора Живков" и два месеца преди влизането на държавата в СССР, пардон - ЕС...
Не знам какво ще направите вие по въпроса, но аз ще изпратя мейл на господина за да го призова да направи поне нещо морално- да върне парите и да си подаде незабавно оставката