avatar

Коя е столицата на Абсурдистан?

Отдавна съм на мнение, че истинското име на нашата държавица е Абсурдистан. Добре дошли при нас където абсурдите са нявсякъде. Образно казано, абсурд до абсурда мила моя майно льо, абсурдите просто си играят на прескочи кобила, на гоненица и се съвкупляват посред бял ден в центъра. Достатъчно е да се вгледаме в тройната коалиция, която е съставена от бивш цар, бивш агент на ДС работил за възродителния процес, а сега начело на етническа партия. Така наречената коалиция пък е оглавена от сравнително млад очилатко с бащино име Дмитриевич роден в СССР, който не е ходил в казарма.

 Естествено е в столицата на абсурда да се случват не по-малко абсурдни неща. Ето например във пространството над раменете на мъдрите смърфове и други анимационни герои в столичния общински съвет се заражда една мноо, ама мноо анимационна идея- обитателите на столицата на Абсурдистан да плащат за задръстванията в градския транспорт.

Плащането ще става чрез отнемане на импулси от смарткарта, цитира Дневник зам.- кмета на столицата Велизар Стоилов. По думите му засега най-добрата система е да се таксува по време. Таксуването по изминато разстояние не е правдоподобна система и тя ще дискриминира жителите на по-отдалечените квартали, обяснява Стоилов. И мението на Тери.

Та идеята ми е да измислим подходящо име на София. Обявявам конкурс :)