avatar

Какво има във водата ни?

Предлагам ви няколко интересни статии, които намерих през последните месец-два и днес оформих в пост, най-накрая. Всички засягат здравето ни, така че се надявам да ги прочетете и да вземете мерки.
  1. What's in your water?: Disinfectants create toxic by-products
  2. Hormone-mimics in plastic water bottles -- just the tip of the iceberg?
  3. CDC: Rocket fuel chemical found in baby formula
  4. BPA chemical leaches from plastic drinking bottles into people

Превод-резюмета:

1. Дезинфенктантите в басейните създават силно токсични странични продукти, когато влязат в контакт с органичен материал-коса, кожа, слюнка, урина, козметики. Тези отрови могат да бъдат канцерогенни (помагат за развиването на рак) или да увреждат ДНК-то, което е особено опасно за малки деца и бебета. Между другото, това може да обясни, защо въпреки широката и дълбока употреба на всякакви лосиони с фактор 1500, броят на хора с кожен рак не е намалял кой знае колко.

2. Хормоно-подобни вещества изтичат във водата ни от пластмасовите бутилки и това е само върхът на айсберга. Хормонът е разбира се естроген, същото нещо, което го има в соята и което може да доведе до мноого зловещи резултати при малки деца-примерно преждевременна менструация при момичетата (което ще рече 3-5 годишни). Както и различни хормонални смущения при всички деца и възрастни. Ясно е, че не става при всички, за щастие, телата ни са доста устойчиви, но всъщност няма как да знаем дали това не способства за развиването на всякакъв вид рак по-късно, но особено на гърдата и половите органи или за други проблеми при възпроизводството. И си представете колко хубаво действат на мъжете женските хормони. Всъщност питайте травеститите, и те ги пият. Най-интересното е, че тези вещества, които се получават при производството на пластмаса са активни-според изследване върху червеи, довело се е до повишено развитие на техните ембриони.

3. Намерени са останки от перхлорат (който е остатък от ракетно гориво според статията) в бебешките храни (или кърми или както там се казват), който ако се смеси с перхлорат и във водата, може да бъде опасен дори и за възрастен, а пък когато не е смъртоносен, може да увреди тироидната функция, която отговаря за метаболизма. И после се чудим на дебелите деца.

4. Тази статия според мен е най-интересна, защото е директно проучване колко ни въздейства това което изтича от пластмасовите бутилки. Ами повишението е 70%! 70% повече бисфенол А-това е някакво вещество остатък от производството на пластмасата, вероятно същото от статия 1, което се бъзика с репродуктивната система, сърдечносъдовата и дори има връзка с диабета. А ако се загреят тези сладки бутилки, изпускат дори повече гадост. А те както пише в статията се използват за...бебешки шишета.

Това беше накратко, ако ви е интересно, прочетете статиите като кликнете на линковете. Мисля, че си заслужава. Най-малкото което можем да направим е да се откажем от пластмасовите бутилки. Интересно е, че приятелят ми преди няколко месеца ми каза, че повече нямало да си купува бира в пластмасова бутилка, защото вкусът не е същият. Ами ето и научно доказателство-наистина не е същият. А хормоните са бонус.

И освен това, може би трябва да се зачудим защо изведнъж се оказа, че консумираме толкова много естроген-в соята, в салама, във вафлите, в бутилките. Ами странно си е. Направо подозрително. Дебели деца, жени нуждаещи се от инвитро, мъже, които ... ами те си знаят. Въпросът е, че да направиш мъжете дебели, инфантилни и пасивни е много добра оферта-агресията се задържа на ниво домашно-битово. И всички са апатични и объркани, защото хормоните определено дават острота на възприятията. Да ама не. Това е.

За повече инфо, можете да прочетете поста ми в Розовата Козичка. Мързи ме мноого да превеждам.