avatar

Как да познаем тийнейджърски клип във видео сайт?

След дълго изследване, спонсорирано от Министерство на образованието, успях да изведа признаците, по които можем да познаем, че тийнейджър е качил клип в YouTube, VBox7 и други подобни. Представям ги на вашето внимание.

1. Заглавието. Задължително включва думата "най". Например "най-якото училише", "най-лудия учител" и т.н. Ключовите думи задължително включват "секс" или (ако качващият материала е по-напреднал) ХХХ. Много интересен начин да привлечеш зрители. Проблемът е, че заедно с твоя клип излизат още 17345 други, включващи думата "секс" и нямащи нищо общо с него. Е, имат общо дотолкова, доколкото зрителят е пре**ан щом щракне на връзката. Описанието е от рода на "момиче танцува" или "тъпа даскалка преподава". Абсолютно точно, без да казва нищо извън очевидното.

2. Съдържанието. Подведени от ключовите думи, обещаващи ви съвременен вариант на римска оргия, щраквате. След няколкото секунди за зареждане се оказва, че гледате нещо, което не интересува никого. Например учителка преподава урок за квадратни уравнения (озаглавено "най-лудата учителка"), пубертет се засилва и ссе трясва в дъската, пубертети седят и пият в градинката до училището и т.н. Може да попаднете на клипче, в което две момичета подскачат в такт с някакво подобие на музика, озаглавено "яки мацки" или "най-дивия купон". Ако се питате защо в ключовите думи е включен "секс" -- погледнете 1-ва точка. Също така е много фешън да се прави слайдшоу с намерени по Интернет снимки (най-често от Failblog), като се пробва всеки преход, наличен в Movie Mаker. Надписите задъжително използват бели букви на син фон (настройката по подразбиране), а за музиката -- вижте по-долу.

3. Озвучаване. Саундтрака на подобна мегапродукция задължително включва Снуп Дог, Фифти Сент, или някой подобен. Няма значение съдържанието на клипчето, за опит за синхронизация на видеото с песента да не говорим. Водени от тренда, младите режисьори често оставят звука au naturale, стремейки се да постигнат ефекта на риалити шоу. Така чуваме гангстерски лафове от рода на "Леле копеле-е-е-е!", "Педера-а-а-ас!!", както и писъците, наподобяващи заклещено куче, с които младостта напомня за себе си.

4. Коментари. Лесно е да се досетим, че видеопродукция на тийнейджър ще бъде коментирана най-много от тийнейджъри. Най-често коментарите включват само емотикони или чатърски съкращения от рода на LOL. Може да се срещнат и български думи от рода на "яко-о-о-о-о". Като цяло коментарите не надхвърлят едно изречение. Изреченията най-често за безглаголни, без подлог, и биха накарали учител по български да се обеси с връзките на обувките си. Странно напомнят езика Уругу (за справка виж "Цветът на магията" от Тери Пратчет), в който няма съществителни и има само едно прилагателно, което е неприлично.

 Заключение

Всеизвестен е фактът, че тийнейджърите са като охлюви -- щом излязат от къщи трябва да си поажат рогата. Все по-достъпните технологии и сайтовете за видеосподеляне помагат на подрастващите да споделят простотиите си с по-голям кръг хора. Това има положителен социален ефект, тъй като един маймунджулък не трябва да се повтаря пред всеки нов зрител. Друг резултат е стимулирането на младите съзнания за търсене на нови и нови начини за оставяне на своя уникална следа в живота.