avatar

И още за Трън и за лицемерието на обществото...

Гледам и не вярвам на очите си. Честно.
Интервюта с хора от Трън. Всички знаят за педофила. Знаят, че е насилвал деца, че ги е напивал, че е оставал с тях насаме. Заключвал е въпросната Клара в мазето на кафето си.

И какво казват възпитателките?! Тя, Клара е предизвикателно момиче.

Иска ми се да изкрещя, ама толкова силно, че целият свят да чуе.
Как може едно дете, на 15 години да бъде предизвикателно момиче?! Едно дете не може да бъде предизвикателно. Колкото и да се напъва, то е дете. Колкото и да е сбъркано, то пак е дете. Далеч съм от мисълта, че децата в този дом са някакви нежни цветя, вероятно 90% от тях проституират, но имаме ли право да обвиняваме тях затова? Имаме ли право да бягаме от отговорност, казвайки, че те сами са си виновни.

Съжалявам, но за мен отговорът е твърдо не. Не може, просто не може, всички да знаят, че въпросните деца са били изнасилвани, че им са предлагани пари за секс, че са били напивани (което също е незаконно), да вижда че те биват дърпани по улицата от педофили и никой да не скочи да пребие въпросният педофил. И кметът/шефа на полицейското да обяснява как течало следствие по заключването на момичето. И в същото време да казва за другият педофил в компанията, Никола Динев, че той всъщност не бил прочел, че бил осъден за блудство. И май била негова грешка. Май да. Май е негова. Май наистина е негова. Май трябва да измрат още дузина хора, за да започне да чете свидетелствата за съдимост на подчинените си.

Не ме интересуват институциите, не ме интересуват възпитателите и всички останали идиоти, които се изказват невинни по телевизията. Интересува ме това, как може един педофил да дърпа дете, да го заключи в мазето си и въпреки това да не е в затвора. Говорим си за пари, политика, евро фондове, а всъщност обществото ни не е надраснало най-ниското ниво. Това, в което най-слабите членове на обществото биват изнасилвани, пребивани, изнасяни да проституират против волята им и какви ли още не отвратителности и всички останали, на които ни е по-удобно да не гледаме, просто си извръщаме главата.
Как може по телевизията да бъде коментирано как 60 годишен мъж е имал връзка с 15 годишно момиче. Връзка? Връзка!!! Единствен Никито Дойнов ми хареса как попита "Ама как така Клара сама си е виновна като е била заключена? А педофилът какво?" /свободен превод/

И отново, не искам да коментирам децата в дома какви са. Те са такива каквито ние сме ги направили. Добри или лоши, това са рожбите на всеобщата мизерия. Но нападание над дете, независимо чие, е абсолютно неприемлив. Омръзна ми да гледам във филмите на Карбовски поредния педофил с прекратено следствие. Кога ще видим резултати? Кога тези чудовища ще бъдат наказани?!
Защото те не тормозят само сирачетата, о, не, утре те ще бъдат в тролея до вашето дете. И тогава кой ще го защити? Аз мога да ви кажа, защото съм била в такива ситуации не веднъж. За щастие съм се измъквала, но това което ме впечатли е невероятната способност на хората да не виждат това, което се случва пред очите им.