avatar

И GLOBUL изгладня

 

Преди време смятах M-tel за много агресивна компания и се отказах от услугите им. С Vivacom нямам отношения, защото прекратих абонамента си с БТК, още преди да се появи оранжевият офис. И като стана въпрос за цветове – червено, зелено и оранжево. Телефонните офиси започват да ми приличат на партийните и колкото повече си заприличават, толкова повече ми се приисква да си хвърля телефона в най-дълбоката част на океана.

Както и да е. Имаше едни 10 години, когато бях почти доволна от услугите на Globul. Но не и напоследък. Офисните им служители станаха твърде агресивни. Всеки път, когато отида да си платя телефона, вместо да ми вземат парите, започват да ми предлагат разни оферти. Започнах да се карам със служителките и да натъртвам на изречението: ”Всеки месец давам по 100 лв на GLOBUL. Не ви ли стигат?!” След това разбирам, че дори и 100 пъти да го повторя служителката не ме чува и като навита на пружина си повтаря нейната песен. Следва тоталното ми издивяване и' заявявам, че като ми изтече договорът, ще се откажа от техните услуги. Тук вече всички служители ме гледат с недоумение. Сякаш е углавно престъпление да се откажа от услугите им. Аз си мислех, че имам право да не бъда обстрелвана с подобни агресивни реклами. Дааа, обаче открих, че нямам право да се отказвам от рекламите им. Нещо повече. Оплаках се в Агенцията за защита на потребителите. Отидох там на крака и за 20 минути постъпиха поне 200 оплаквания от ТЕЛЕ-операторите.

 Оказа се че те имат всички права да ни изнудват, а ние само  едно – да си плащаме сметките. Нещо повече нямаме право да се откажем от това си право.

Е това го разбрах с негодувание и пълно безсилие. НО. Тук идва едно голямо НО. Вчера ми се обади служителка на офис на GLOBUL и започна да предлага някакви оферти за по-ниски цени на телефонни апарати. Направо откачих. Едно е да ме занимават с офертите си в офисите им – разбирам го като агресивна реклама, която у нас си е позволена волност, но да ми се обаждат по телефона с оферти – е на това му викам ИЗНУДВАНЕ. Няма да ви повтарям думите, който използвах, но започнах  с ИЗНУДВАТЕ МЕ, продължих с много дълга за кроене псувня и завърших със заплаха от типа:”Не ми се обаждайте повече, че ще се откажа от всички абонаменти към вас.” Радвам се че не видях учудената физиономия на „учтивата” операторка, защото щях да и’ я навра в гъза.