avatar

За Скритата Истина, конспиративните теории, които преливат във факти, и нуждата от Събуждане

Преди това да бъде посрещнато с нездравословно заучен присмех, предубеждение и неособено интелигентна съпротива, моля нека бъде ясно, че нито авторът, нито аз сме "конспиративни теористи". Ние работим с факти, сведения и анализи.

А ако някой от вас все още битува и живее омайно-омагьосан в сапунения мехур на вярването, че правителствата са едни милички, нежни и загрижени хорица, моля да го спука час по-скоро и да види реалността такава, каквато е. Правителствата нямат интерес от това хората да са добре, и именно те са "съчинителите", съставителите и извършителите на всичко окаяно подмолно долно, гадно и покварно, което има загрижеността да ви държи подчинени.


В исторически, при това от близкото минало аспект, терминът "конспиративен теорист" е създаден, изкован, внедрен и приложен не от коя да е друга агентура, а именно CIA някъде в ерата на "хипитата" и "цветната революция" и има за цел да дискредитира, унизи и злепостави всеки един, който открито изразява, изявява и прокламира мнения, различни от правителствената доктрина.

Та имайки тези факти предвид, нека ви представя един млад, буден българин, който познавам от известно време във Фейсбук. Той прави серия, поредица от клипове, които анализират и обсъждат подобни "теории", а може би дори и факти...

Каналът, който се намира в тубата, се нарича "Скритата Истина" и на него може да видите доста клипчета, които се "осмеляват" да повдигнат ако не завесата, то множество въпроси...Според собственото му описание, това е "интернет предаване с независима гледна точка на разума!". Мисля, че е ясно, че фокусът е на "независима".

Разбира се, интелигентната, обоснована и смислена дискусия по темата е повече от добре приветствувана. Но това не покрива троленето, езикът на омразата и заслепената вяра в противоположна и нереална действителност !

А ето и един от последните клипове оттам: