avatar

За Евровизия 2007

Мисля си, че по-скоро трябва да се радваме от участието си и резултата. Защото въпреки политическото гласуване все пак събрахме малко реални точки, които ни класираха на 5-тото място. Тези, които ценят конкурса заради музиката са ни забелязали! Елица и Стунжи ще станат по-популярни, ще продават повече албуми и за България ще се говори със суперлативи още поне седмица. Това ще бъде нашият връх и оттук нататък България само ще пада към дъното на класациите. Защо така ли? Защото Вода беше песен, достойна да победи, но... Следващата година няма да се явят стойностни изпълнители, които да се доближат и на 50% до качеството на Елица и Стоян. Такава песен се появява веднъж на десекти години. И тя не беше оценена, заради това че Евровизия се оказа не музикален конкурс, а политическо-имигрантски. И България гласува политически давайки точки за беузмната песен на Армения, която има голямо малцинство у нас. Всички европейски страни са оцапани с лайна и лошото е, че няма на кой да се оплачеш. Трябва да се смени системата. Според мен жури, съставено от музикални експерти на страните участнички би решило проблема. Членовете на журито немогат да гласуват за съседите си, защото така биха изложили доброто си име на риск. Някой обаче каза, че EBU не иска жури, защото ще се загубят милионите евра от смс-и... Та ще участваме в същото порно година, след година докато не започнем да изпращаме подобни боклучави песни като Англия, Франция, Испания, Германия. Сега разбирам защо тези страни са оттегчени от Евровизия - не е лесно да те опъват имигранти. Усетих ирония, вътрешен шок на водещата от Англия, която обяви че Кралството дава 12-те точки на.... Турция??!!
Подобни резултати биха се получили ако догодина на Евровизия не се появят песни и изпълнители, а восъчни неми кукли. Пак ще се оформи същата десетка :)))
Този конкурс не ме вълнува вече особено. Надявам се не се ядосвате вече. Все пак бяхме чути и оценени. Но не от тези, които пращат смс-и а от обикновените европейци които знаят, че от гласуването няма никакъв смисъл.