avatar

Живейте здравословно, или - живейте?

Изпратиха ми нещо забавно, искам да го споделя с вас. Някой ще го възприеме сериозно, друг - не толкова, някой може да се възмути или да поспори. Но според мен, дали съдържа научна истина или не, има над какво да се замисли човек. 

Аз се замислих над това, че май повече се замисляме как да живеем, отколкото да сме заети с живота по същество. Човек разумен... От много разум, май вече е човек безумен.

И ето самата публикация, взета от вицове.ком. Какво мислите?

Докторът на медицинските науки Пауло Убиратан (Paulo Ubiratan) работи като главен лекар в болницата в Пуерто Алегре в Бразилия. 
По надолу ще намерите фрагменти от интервю, взето от него от местната телевизия 
Въпрос: Упражненията за сърдечно-съдовата система удължават живота, истина ли е това? 
Отговор: Сърцето е създадено за изпълнение на определено количества съкращения. Не ги похабявайте за упражнения. Вашият жизнен период ще изтече независимо от начина на използване на сърдечните съкращения. Това е все едно, да казвате, че вие можете да удължите живота на своята кола, като я карате с по-висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Спете и уважавайте сиестата. 
В: Следва ли да се прекрати потреблението на червено месо и да се консумират повече плодове и растителна храна? 
О: Необходимо е да се разбере стратегията на ефективността на храненето. Какво ядат кравите? Трева и царевица. Какво е това? Растителна храна. По такъв начин задачата на животните - е да осигурят най-ефективния начин да "вкара" растителната храна във вашия организъм. Искате да ядете ечемик? Яжте пилешко. 
В: Следва ли да се намали употребата на алкохол? 
О: В никакъв случай. Виното се приготвя от грозде. Брендито - това е дестилирано вино, което означава, че от гроздето е отделена течност, благодарение на която вие извличате само полза от нея. Бирата се прави от ечемик. Не ограничавайте прекалено неговата употреба. 
В: Какви предимства дават редовните физически упражнения? 
О: Моята философия е такава: ако нищо не ви боли, не правете нищо. Вие сте си съвсем наред. 
В: Вредно ли е пърженото? 
О: В наше време храната се пържи в масло с растителен произход и се насища от него. Как може да бъде вредна допълнителната растителна храна? 
В: Как спортната зала помага да се намали наднорменото тегло? 
О: Абсолютно никак. Единственото, което могат да направят упражненията за мускула - е да увеличат размера на дадения мускул. 
В: Шоколадът вреден ли е? 
О: Това е какао. Още един представител на растителната храна. Хубав продукт който ви носи щастие. Животът не трябва да е едно пътешествие към гроба с цел да пристигнете там в добро здравословно състояние, с привлекателно и добре съхранило се тяло. По-добре да го започнете с чаша бира в едната ръка и хубав сандвич в другата и да го завършите след безкрайно практикуване на секс, с напълно уморено, използвано тяло, викайки: ето струваше си това прекрасно пътешествие!.. 
В: Какво бихте ни посъветвали още? 
О: Ако постоянното ходене беше полезно, то пощальоните биха били безсмъртни. Косатките плуват цял живот,ядат риба и пият вода, и въпреки това са дебели. Зайците бягат и скачат без почивка, но живеят не повече от 15 години. Костенурките не бягат и нищо не правят, и въпреки това живеят по 450 години.
http://vicove.com/list_vic_open.php?id=39644&listtype=&catid=26