avatar

Евреи, Израел, Йерусалим и Тръмп

Евреи, Израел,  Йерусалим  и Тръмп

Названието евреи не датира от 3000г. Нито пък тогава е имало еврейска държава със столица Йерусалим.  Съществували са Юдея и Израил, където асирийците камък върху камък не са оставили.

Държавата  Израел е създадена в 1948 година и е населена с хазари. И ешкенази(метиси - юдеизирани уйгури). Истински евреи няма поне от 15 век. Евреите  никога преди 1948 г не са имали държава.

•  Tsetso Petrov:  •  Минаха ли и 2 месеца от унищожението на ИДИЛ? Между другото - къде точно тихомълком се изнесоха главорезите, защо няма за тях военен трибунал, една Хага примерно, един Нюрнберг? Сирия се успокои, и леко почна да им просветва на хората там след 5 години терор. Северна Корея са корави копелета с огромна армия и добро въоръжение, та не стават за демократизиране. И кого да ударим - я да разпалим старото огнище в Палестина. Ерусалим е добър повод за напрежение и намеса в името на демокрацията! - казаха си стратезите от ЦРУ и Пентагона. Тия 2 държави - Щатите и Израел, просто не могат да живеят без война и кръв!

    •И един АНАЛИЗ,  точен до болка...

Георги Величков Величков

ЗНАМ, ЧЕ РИСКУВАМ МНОГО С ТОВА, КОЕТО ЩЕ КАЖА, НО.....

Вчера се случи нещо ужасяващо, което засяга пряко и косвено всеки българин, който живее в България, а и по света.

Нямах намерение да коментирам тази тема за да не всявам притеснение и страх у хората, които ще прочетат редовете по-долу, но след, като видях, как няколко радикални и терористични организации сипят заплахи и след като видях поредното медийно омаловажаване на възникналата ситуация, реших да споделя много неща, които може би умишлено се крият от нас, робите!

Но за да ви разкажа всичко, ще трябва да кажа първо, коя е ужасяващата новина.

Вчера президентът на Америка Доналд Тръмп обяви, че САЩ признават Йерусалим за столица на Израел и че ще разпореди на Държавния департамент да премести американското посолството от Тел Авив в Йерусалим.

Какво всъщност предизвика с това изказване президентът на САЩ и защо това изказване вълнува всички ни?

Нека първо да ви разкажа в няколко реда за Израел, Палестина и за един от най-святите градове в света Йерусалим, като естествено ще бъда абсолютно безпристрастен.

През май 1947 година се създава специална комисия за Палестина на ООН, която разглежда два варианта – единият се състои в предложението за създаване на две независими държави – палестинска и еврейска, като град Йерусалим е поставен под международно управление. Вторият предлага създаването на федерална държава с две отделни административни структури. Арабското население и ръководството на палестинската общност отхвърлят становището на световната организация.

Евреите обаче го приемат.

След първата арабо-израелска война през 1948 година фактически се установява само една държава – Израел. Териториите, определени за арабска държава (Палестина), се заграбват от съседните Йордания, Сирия и Египет.

На 15 ноември 1988 г. националният съвет на Палестинска организация за освобождение провъзгласява в Алжир независимостта на Палестинската държава. Тогава и България признава държавата Палестина.

Палестинската автономия се създава чак през 1994 година.

Политическият ѝ статут е предмет на остри спорове. В различни точки на света терминът Палестина се тълкува по различен начин.

Йерусалим е град, който от древноста е територия населявана от различни етноси, култури и раси изповядващи различни религии. Днес е един своеобразен символ на добро съжителство между християни, юдеи и мюсюлмани. Йерусалим винаги е бил град с различен статут, който е дом на хората и на вярата. Този град влиза в състава на много древни и средновековни държави, като никога през вековете не е бил категоризиран, като столица на еврейския народ точно поради гореизложеното.

Може би Йерусалим може да се нарече градът на Ханаанците, както разбрах от Daher Lammoth

Какво предизвика с изказването си Тръмп?

Вчера от Хамас реагираха и заявиха, че думите на Тръмп са равносилни на обявяването на война в Близкия изток и, че с това изказване американския президент е “отворил портите на Ада” за американските интереси.

Лидерът на Палестина Махмуд Абас заяви, че Йерусалим остава вечна столица на Палестина и, че това изказване на Тръмп означава

“че САЩ са се отказали от ролята си на посредник на мира”

Френския президент Макрон обяви, че Френската държава не подкрепя този едностранен акт.

Турското външно министерство обяви казаното от Тръмп за “безотговорна постъпка”, а Ердоган заяви, че “Тръмп превръща Йерусалим в огнен пръстен”.

Министър председателя на Обединеното кралство Тереза Мей обяви, че Англия е твърдо против обявяването на Йерусалим за столица на Израел и че това може да се случи само ако Израел и Палестина участват в мирни преговори и достигнат до съгласие по темата.

Правителството на Йордания, страната-пазителка на мюсюлманските светини в Йерусалим, заклейми решението на Тръмп като нарушение на международното право.

Саудитска Арабия също се присъедини към страните упрекващи Тръмп за действията му, макар и да е един от най-големите съюзници на САЩ.

Междувременно "Ройтерс" съобщи, че Държавният департамент на САЩ е издал грама до всички дипломатически мисии по света с искане до служителите да не пътуват до Израел, Ерусалим и Западния Бряг, освен ако не е наложително.

И сега става интересно.

Някой от вас знае ли колко е силна връзката между Израел и САЩ и всъщност на какво се дължи тя?

Някой знае ли защо всеки човек с израелски паспорт има всички права в Америка, които имат американските граждани? Да това е абсолютен факт!

Някой от вас чувал ли е думата ционизъм?

Силната връзка между Израел и САЩ, се дължи на факта, че най-влиятелните и богатите хора в Америка, а може би и в света са евреи или по-точно няколко еврейски фамилии, които са от така наречените ционисти. Ционистите са евреи, които се борят за възтановяването на еврейската държавност на земите, които са в днешна Палестина и Израел. От тази група евреи има такива, които са доста крайни (радикални), чиито действия са по-скоро антихуманни и приближаващи се до фразата:

“....с цената на всичко”.

Връщам се на фамилиите, тези фамилии контролират финансовите потоци по света в последните 100 години посредством една организация, която се казва: Федерален Държавен Резерв на САЩ.

Тази организация всъщност, макар да носи името държавен, няма нищо общо с държавата Америка, а напротив тя е частна и се контролира от гореупоменатите фамилии.

Тази организация всъщност печата американските долари през последните 100 години.

Всъщност системата функционира така:

Банк ъф Америка има нужда от пари, примерно от сумата от 30милиярда и се обръща към FED, те от своя страна печатат парите, дават ги на Банк Оф Америка и банката им ги дължи, плюс лихвите за тези пари.

А напечатването на парите е струвало на FED или по-точно на въпросните фамилии, толкова колкото струват водата, тока и заплатите на служителите, които са напечатали парите...но всъщност не трябва да забравяме, че парите с които ще се платят разходите за напечатването също се печатат от FED !?!? Тоест напечатаните пари струват 0.

Връщам се на фамилиите, та тези фамилии контролират парите, посредством тяхната печатница.

От много години тези фамилии контролират почти всички политици и президенти на Америка, казвам почти всички защото е имало и грешки, JFK например. Имаш ли контрола, имаш власта, а имаш ли власта ти можеш всичко.

И всъщност през последните 60-70 години всичко случващо се в Израел-Палестина е продиктувано от САЩ, дали посредством ООН (чиято централа в Ню Йорк се намира върху земя, която е собственост на една от онези същите фамилии, проверете това са факти), дали чрез някой инструмент на Световната банка (която също си пазарува долари от САЩ и пак се контролира от същите фамилии), дали чрез друга организация, която обслужва интересите на САЩ, дали чрез медиите, които също са собственост на “онези” фамилии..... всичко случващо се там, в Газа, общо взето е предизвикано от така наречените ционисти и техните инструменти.

Мисля, че изчистихме силната връзка между Израел и САЩ.

Вчера Тръмп отвори “кутията на Пандора” и тази привидна “грешка” във външната политика на САЩ, всъщност според мен е добре обмислен ход.

1.Америка има крещяща нужда от нова война, чисто финансово и икономически.

2.Тръмп даде предпоставка да се унищожи до основи всичко, което е останало от Палестина, която всъщност е огромен трън в очите на ционистите.

Наречете ме краен, но ми звучи меко казано несериозно изказването на Тръмп:

“Смятам, че този курс на действие е в интереса на САЩ и на търсенето на мир между Израел и Палестина..”

Този курс на действие доказа 3 неща:

1.Тръмп е поредния слуга на “световните контролери”.

2.Ще има НОВА ВОЙНА.

3.Собствениците на Америка отново показаха, че те не се съобразяват с никой и нищо!

Имам приятели евреи в Йерусалим и в България, имам приятели от Африка, имам приятел от Сирия, имам приятел от Иран, имам приятел в Турция, който наричам братко, имам приятели будисти, мюсюлмани, християни, протестанти, всички те са добри хора и това за мен е най-важното.

Не деля хората на тъмни, светли, мюсюлмани, християни.... тъжното е, че те, ние, хората ще страдаме, ние хората ще поемем оловото в телата си!!!

Лошото за нас българите в частност е, че очаквам скоро да ни принудят да признаем Йерусалим за столица на Израел, точно, както ни принудиха през нашето небе да минат самолетите на НАТО, които избиха хиляди сърби и сринаха един красив град до основи!!!

А признаем ли Йерусалим за столица на Израел, тук също ще завалят бомби!